Нощното кърмене - когато денят и нощта се сливат

„Никога след това няма да бъдете толкова безусловно обичана и така необходима за някого.“

Г. Нюлендер

Въпросите за нощното кърмене вълнуват много от майките. Една жена, станала майка току-що, трябва да изтърпи безсънието нощ след нощ. В същото време не може да почива много и през деня, за да се грижи за своето бебе или пък за по-голямото си дете, дома си и другите си ежедневни задачи. Отделно от това сънят при майката е много лек - една въздишка на бебето и вече сме на крак! Затова не се учудвам и не осъждам въпросите на новите майки, кога могат да преустановят нощното кърмене. Разбирам ви! В тази тема ще споделя някои факти и разсъждения относно кърменето през нощта.

>> прочети повече
 
Ежедневна хигиена на бебето - видеоурок

Скъпи бъдещи и настоящи родители, мами и татковци, баби и дядовци! Бебето е вече у дома и очаква нашата любов и нашите грижи. Ами сега! Какво да правим, за да посрещнем нуждите на малкото човече, без да се стресираме. На вашите въпроси отговори дава нашата акушерка Ина Сарова в онлайн видеолекцията на тема "Ежедневна хигиена на бебето". Благодарим на организаторите от Училище за бременни и родители "Мама знае най-добре".

 
Как да успокоим плачещото бебе с позабравени методи от миналото

Пет стъпки за "мир вкъщи"

Всички майки познават ужаса от ревящото до полуда бебе и тъгата, че не знаят как да го успокоят, въпреки, че е нахранено и преобуто. Все пак можем да направим нещо и то не е никак трудно. Прочетете съветите на нашата акушерка Ина Сарова и опитайте да ги приложите на практика.

>> прочети повече
 
Какво да очакваме от онлайн консултациите

Здравейте, приятели. От днес стартираме нова услуга, чрез която ще можете да се допитвате до нас от разстояние. Тази консултация е подходяща за пациенти от отдалечени райони на страната, живеещи в чужбина или за тези, които по някаква причина не могат да дойдат физически до нас. Можете да получите онлайн консултация от нашите специалисти, като използвате платформата за телемедицина:

Онлайн консултация

>> прочети повече
 
Училище за родители 2020 г. - индивидуално и безплатно

Уважаеми бъдещи родители, и през 2020 г. продължава нашата инициатива Безплатно училище за родители, която се провежда от Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив.

Занятията ни се провеждат всеки работен ден в удобно за вас време след предварително записване на тел. 0893 530 580 или 032 81 06 83 и са с продължителност до 45 минути. Примерни теми можете да намерите в статията Училище за родители.

>> прочети повече
 
Предоставяне на подходяща информация и съвети (консултиране) по въпросите на семейното планиране

Световната здравната организация (СЗО) обяви 2020 година за година на медицинската сестра и акушерката. Изборът не е случаен, преди 200 години е родена Флоранс Найтингейл - английска медицинска сестра, която поставя основите на съвременната сестринска грижа.

Работата на акушерката у нас почти винаги остава незабелязана и неоценена, освен това е ограничена законодателно и това не позволява на акушерката да окаже здравната грижа в пълния обем и според високото си образование и квалификация. Затова през цялата година ще ви запознаваме с компетенциите на акушерката и възможностите да ви помогне в рамките на действащото законодатество.

>> прочети повече
 
Довиждане, 2019, благодарим!

Скъпи приятели, изпращаме 2019 г. с благодарности към нашите партньори. Често, в забързаното ежедневие, забравяме да благодарим на хората, които са наши съмишленици в работата, приемайки тяхното присъствие за даденост. Затова днес, няколко часа преди края на старата година, отправяме нашите думи на благодарност към вас, които ни подкрепяхте през годината.

>> прочети повече
 
Биозин Пробиотик Фем

Biozin Probiotic Femme осигурява баланс на вагиналната флора и защитава от външни агенти. Съдържа пробиотичен комплекс SynBalance® Gynelle с 3 млрд. живи колонии Lactobacillus acidophulus, L. rhamnosus, L. plantarum.

>> прочети повече
 
Важни витамини и минерали при бременност и кърмене

Бременността е едно от най-прекрасните и вълнуващи изживявания за всяка жена. В този период, обаче, настъпват и много промени в женския организъм. Важно е спазването на пълноценен и разнообразен хранителен режим, обогатен с витамини, минерали, микроелементи и други ценни хранителни съставки.

>> прочети повече
 
Невенът – защитна обвивка за деликатната бебешка кожа

Създаването на нов живот е преживяване, което ни дава чувство на дълбока връзка с природата. В този уникален момент природата ни подарява най-силното чувство, на което сме способни - безусловната любов между родител и дете. Това е интуицията, която кара мама и татко да вярват, че всичко се случва правилно.

>> прочети повече
 
Как да се справим с празничната тъга

Семейните празници покрай Коледа и Нова година са дни на радост и любов. Но те могат да бъдат болезнени за хората, които копнеят да имат дете. Една от шест двойки в репродуктивна възраст изпитват затруднения по пътя към мечтаната рожба. Екипът в нашия център по репродуктивно здраве разбира това. За да ви помогнем, съставихме списък от идеи и съвети как да се справите по време на празниците. Тези подходи за справяне са ни споделени през годините на активна работа и показват как хората без деца намират начин да преодолеят тъгата и празничната депресия. Може би и вие ще откриете зрънцето полезна информация за себе си в този текст. А може би ще добавите и нещо ново като съвет към другите хора.

прочети повече >>
 
Световен ден на пациентската безопасност

На 17 септември международната здравна общност отбелязва деня на пациентската безопасност. Като специалисти, които от 15 години защитават правата на пациентите, се включваме в тази  инициатива. Безопасността на пациентите е сериозен проблем за общественото здраве. Отраслите с по-висок риск, като авиация и ядрена промишленост, имат много по-добри показатели, отколкото в здравеопазването. Подобряването на безопасността на пациентите е едно от най-големите предизвикателства пред здравната система и засяга специалисти, компании за медицински технологии, финансови институции и регулаторни органи.

>> прочети повече
 
Как присъствието на акушерките влияе върху грижите и резултатите от раждането?

Въпреки че делът на болничните раждания, посещавани от акушерки, непрекъснато нараства, влиянието на тяхното присъствие върху грижите за раждането и перинаталните резултати остава неясно. Едно проучване от края на 2018 г., публикувано в Birth, сравнява грижата по време на раждане и резултатите от раждането между здрави, нискорискови първораждащи жени, които раждат в медицински центрове в САЩ с комбинирани (от акушерки и лекари) грижи с такива, осъществявани само от лекари.

>> прочети повече
 
Училище за родители 2019 - индивидуално и безплатно

Уважаеми бъдещи родители, и през 2019 г. продължава нашата инициатива Безплатно училище за родители, която се провежда от Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив.

Занятията ни се провеждат всеки работен ден в удобно за вас време след предварително записване на тел. 0893 530 580 или 032 81 06 83 и са с продължителност до 45 минути. Примерни теми можете да намерите в статията Училище за родители.

продължава>
 
Дерматологичният овес за уязвимата кожа

Скъпи бъдещи и настоящи майки!

Целта на нашето училище за бъдещи родители, което от години е индивидуално и безплатно, е да ви предоставяме информация за различни аспекти на бременността и раждането. С тази статия продължаваме да ви запознаваме с полезните продукти на нашите партньори от A-Derma.

>> прочети повече
 
Омега-3 за здравето на вашето бебе

Наред с другите важни витамини и минерали, които една бъдеща майка трябва да си набавя, от ключово значение е и достатъчният прием на Омега-3 мастни киселини. Те се съдържат в по-големи количества в някои морски студеноводни риби, като херинга, сьомга и др., които е препоръчително да присъстват в диетата ни поне два пъти седмично. Част от докозахексаеновата киселина (DHA) се поема от плода чрез плацентата, ето защо е препоръчително бъдещите майки да увеличат хранителния прием на тази важна съставка (с около 200 mg дневно над количествата, които по принцип приемат). DHA e необходима на плода и на новороденото, защото участва в изграждането на мозъчните структури и очната ретина.

>> прочети повече
 
Въпроси за курса по клинична анатомия и ембриология

Драги студенти, след няколко дни предстои да започне ежегодния курс по клинична анатомия, организиран и провеждан от Катедра "Анатамоия, хистология и ембриология" към Медицински университет град Пловдив. За мен ще е чест и удоволствие отново да открия курса с първата лекция по клинична ембриология и свързана паталогия, на 14 февруари 2019 г. в 16 ч. В тази връзка съм ви подготвила въпроси, някои от които можем да обсъдим по време на лекцията. Въпросите могат да имат повече от един верен отговор и целят да провокират вашето клинично мислене. На всички студенти, които ми изпратят отговори на въпросите на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , ще изпратя кратък коментар.

Забележка: всички въпроси от теста са взети от практиката и са основани на реални ситуации и реакции от страна на пациенти и лекари.

Ваша д-р Мариела Даскалова

>> прочети повече
 
Garden of Life PRENATAL

Garden of Life PRENATAL - за да дадете най-доброто на Вас и Вашето бебе!

Чисти и безопасни продукти от световния лидер Garden of Life.

За да дадете най-добрия старт в живота на вашето бебе.

Преди, по време и след бременността.

прочети повече >>
 
Ембрионално развитие с д-р Мариела Даскалова

Нашите бременни са любознателни и се интересуват от всички детайли на вътреутробното развитие. За тях и за другите четящи хора е предназначена поредицата на д-р Мариела Даскалова, в която тя като ембриолог разказва за развитието на бебето по седмици. Цялата поредица можете да проследите на страниците на Puls.bg. За улеснение сме събрали всички линкове на едно място. Приятно четене!

прочети повече >>
 
Готови ли сте за родилното?

Написахме тези указания, за да сме в помощ на нашите бременни при подготовката им за родилното отделение. В мрежата е пълно с различни списъци за родилното в зависимост от изискванията на лечебното заведение. Понякога е доста объркващо какво точно да сложим в чантата за раждане, дали няма да забравим някои важен документ, а да вземем неща, които няма да са ни нужни. В този списък сме сложили всички необходими за раждането неща и сме махнали излишните.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 1 от 2