Училище


Дерматологичният овес за уязвимата кожа

Скъпи бъдещи и настоящи майки!

Целта на нашето училище за бъдещи родители, което от години е индивидуално и безплатно, е да ви предоставяме информация за различни аспекти на бременността и раждането. С тази статия продължаваме да ви запознаваме с полезните продукти на нашите партньори от A-Derma.

>> прочети повече
 
Омега-3 за здравето на вашето бебе

Наред с другите важни витамини и минерали, които една бъдеща майка трябва да си набавя, от ключово значение е и достатъчният прием на Омега-3 мастни киселини. Те се съдържат в по-големи количества в някои морски студеноводни риби, като херинга, сьомга и др., които е препоръчително да присъстват в диетата ни поне два пъти седмично. Част от докозахексаеновата киселина (DHA) се поема от плода чрез плацентата, ето защо е препоръчително бъдещите майки да увеличат хранителния прием на тази важна съставка (с около 200 mg дневно над количествата, които по принцип приемат). DHA e необходима на плода и на новороденото, защото участва в изграждането на мозъчните структури и очната ретина.

>> прочети повече
 
Въпроси за курса по клинична анатомия и ембриология

Драги студенти, след няколко дни предстои да започне ежегодния курс по клинична анатомия, организиран и провеждан от Катедра "Анатамоия, хистология и ембриология" към Медицински университет, град Пловдив. За мен ще е чест и удоволствие отново да открия курса с първата лекция по клинична ембриология и свързана паталогия, на 14 февруари 2019 г. в 16 ч. В тази връзка съм ви подготвила въпроси, някои от които можем да обсъдим по време на лекцията. Въпросите могат да имат повече от един верен отговор и целят да провокират вашето клинично мислене. На всички студенти, които ми изпратят отговори на въпросите на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , ще изпратя кратък коментар.

Забележка: всички въпроси от теста са взети от практиката и са основани на реални ситуации и реакции от страна на пациенти и лекари.

Ваша д-р Мариела Даскалова

>> прочети повече
 
Garden of Life PRENATAL

Garden of Life PRENATAL - за да дадете най-доброто на Вас и Вашето бебе!

Чисти и безопасни продукти от световния лидер Garden of Life.

За да дадете най-добрия старт в живота на вашето бебе.

Преди, по време и след бременността.

прочети повече >>
 
Ембрионално развитие с д-р Мариела Даскалова

Нашите бременни са любознателни и се интересуват от всички детайли на вътреутробното развитие. За тях и за другите четящи хора е предназначена поредицата на д-р Мариела Даскалова, в която тя като ембриолог разказва за развитието на бебето по седмици. Цялата поредица можете да проследите на страниците на Puls.bg. За улеснение сме събрали всички линкове на едно място. Приятно четене!

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Край >>

Страница 1 от 4