За бременността


Препоръки на FIGO за прееклампсия

Международната федерация по акушерство и гинекология (FIGO) събира световнопризнати експерти за обсъждане и оценка на текущите знания за прееклампсия и разработване на документ, който да очерте проблемите и да предложи ключови действия за справяне със здравните трудности. В резултат на тяхната работа в края ня юни 2019 г. FIGO издаде ръководство за скрининг и превенция на прееклампсия в първия триместър. Запознаваме ви с извадки от тази препоръка.

>> прочети повече
 
Моята бременност - брошура за женската консултация

Уважаеми пациенти и колеги, от посочения линк можете да изтеглите нашата безплатна информационна брошура за пренатална грижа и проследяване на бременността - https://drive.google.com/file/d/1sWn09H9DdOWLa_4RQwhSmZLGa5sRU1Wh/view

Корица - https://drive.google.com/file/d/1SyfhhjitEVG6nbR8eQpsYntFn-8B1GTm/view

>> прочети повече
 
Пренаталната употреба на фолиева киселина намалява риска от разстройство от аутистичния спектър

Ново проучване, публикувано в в престижното списание JAMA (Journal of the American Medical Association) Психиатрия, разглежда тази предполагаема връзка от различен ъгъл, като изследва дали пренаталният прием на фолиева киселина (витамин В9) от майката е свързан със степента на разстройствата от аутистичния спектър (РАС) при потомството.

>> прочети повече
 
Гестационен диабет - въпроси и отговори на FIGO

Международната федерация по акушерство и гинекология (FIGO) е уникална организация, тъй като е единствената международна организация, която обединява 130 асоциации на акушер-гинеколози от целия свят. Тя е посветена на подобрението на здравето и правата на жените, намаляването на различията в здравните грижи за жените и новородените по света, както и на ускоряването на напредъка в науката и практиката в областта на акушерството и гинекологията. България също е член на FIGO чрез Българското дружество по акушерство и гинекология.

>> прочети повече
 
Морбили и бременност

След съобщенията от Министерството на здравеопазването за диагностицирани случаи на морбили в някои части на страната и основателните притеснения на нашите бременни, бихме искали да предоставим информация за възможните ефекти от морбили по време на бременността.

>> прочети повече
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 10