Новини


30 факта за мъжкото репродуктивно здраве

През месец ноември всяка година световната здравна общественост провежда редица инициативи относно мъжкото здраве. Началото на това движение през 2003 г. поставя Фондация „Movember“ – глобална благотворителна организация, чиято цел е да помогне на мъжете да имат дълъг и щастлив живот в добро здраве. Моята професионална кариера е посветена на мъжкото репродуктивно здраве. Затова всеки ноември отделям много голяма част от личното си време и усилия да повиша информираността на обществото относно мъжкото здраве - профилактиката, диагностиката и лечението на фертилните проблеми при мъжа.

прочети повече >>
 
Превенция на репродуктивните заболявания - инициатива на Община Пловдив

Община Пловдив започва кампания за превенция на репродуктивните заболявания, в рамките на която ще се проведат безплатни скринингови изследвания на жители на Пловдив на възраст до 35 години. Изследванията ще се осъществяват в „Диагностично-консултативен център І – Пловдив”, пл. „Понеделник пазара” № 5 и ще обхванат 80 мъже и 78 жени.

прочети повече >>
 
Профилактиката ще спаси света - интервю с д-р Мариела Даскалова за списание „Искам бебе“

В брой 18 на списание „Искам бебе“ можете да прочетете интервюто на Радина Велчева с д-р Мариела Даскалова. Профилактиката ще спаси света. Ще намерите отговори на много въпроси, например:

  • какви са рисковите фактори за безплодие при мъжа
  • защо мъжете не обичат да ходят на лекар
  • важна ли е възрастта на мъжа за неговите фертилни способности
  • какво представлява работата в екип
  • и още нещо за страховете, благодарността, любовта и лечителите.
 
Признаци за глад и ситост при кърмачето

На стр. 46 в октомврийския брой на списание „Кенгуру“ можете да прочетете насоките на нашата акушерка Ина Сарова относно признаците за глад и ситост при кърмачето. Кабинетът ни по кърмене и хранене на бебето е на ваше разположение, както и училището ни за родители.

 
Д-р Даскалова лектор на Шести практически семинар по акушерство

За нашия екип беше чест и удоволствие да сме част от Шестия практически семинар по акушерство, организиран от Алианс на Българските Акушерки/Alliance of Bulgarian midwives. В събитието взеха участие повече от 100 акушерки от цялата страна. Д-р Мариела Даскалова беше поканена като гост-лектор да запознае акушерките с трудната тема „Проследяване на бременност след инфертилитет“. В лекцията си тя обобщи нашия дългогодишен опит.

За лектора няма нищо по-хубаво от пълна зала с хора, които искат нещо да научат, да споделят и да вземат участие в дискусията. Благодаря на АБА за непрестанните усилия за повишаване квалификацията на българските акушерки.

Ваша д-р Мариела Даскалова

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 38