Новини


Морбили и бременност

Министерството на здравеопазването съобщи за диагностицирани случаи на морбили в някои части на страната. Заради основателните притеснения на нашите бременни, бихме искали да предоставим малко повече информация по този въпрос, както и безплатни консултации на място или по телефона. Ако темата ви интересува, прочетете статията ни Морбили и бременност.

 
Лекция по клинична ембриология

Драги студенти, след няколко дни предстои да започне ежегодния курс по клинична анатомия, организиран и провеждан от Катедра "Анатомия, хистология и ембриология" към Медицински университет, град Пловдив. За мен ще е чест и удоволствие отново да открия курса с първата лекция по клинична ембриология и свързана паталогия, на 14 февруари 2019 г. в 16 ч. Лекцията ще бъде качена на сайта на катедрата.

Ваша д-р Мариела Даскалова

 
Училище за родители "Мама знае най-добре"

Здравейте, бъдещи и настоящи родители!

На 9 февруари 2019 г. в 10:30 в Старбъкс в МОЛ Пловдив Плаза ще бъдем лектори в поредната среща между специалисти и родители, организирано от Училище за бременни и родители "Мама знае най-добре". Ще обсъдим темата за женската консултация. Какви са задължителните и препоръчителни прегледи и издледвания, които трябва да си направи бременната. Ще си говорим и за всичко около раждането – какво да очакваме, кога да тръгнем към родилния дом и по какъв начин можем да направим преживяването приятно.

Бъдете здрави!

 
"Директно" за репродуктивното здраве

Скъпи приятели, започваме новата година с няколко думи за профилактиката и репродуктивното здраве.

В предаването "Директно" на телевизия Bulgaria on air д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог и акушерка Ина Сарова, заедно с Мария Янева, председател на фондация "Искам бебе", отговориха на въпросите на водещия Димитър Абрашев. Накратко и директно бяха засегнати важни теми за репродуктивното здраве, асистираната репродукция, успеваемост и финансиране на ин витро процедурите, профилактика на репродуктивните проблеми, както и кампанията "Бъди в час по репродуктивно здраве" на сдружение "Зачатие".

 
Успешно раждане след ETCO

Скъпи приятели, с удоволствие споделяме с вас една радостна новина от последните дни. Нашата прекрасна бременна Вилдан Шакир роди момче, доносено, 3510 грама, 49 см и в отлично здравословно състояние. Вилдан (чието име означава дете) стана майка след няколко неуспешни бременности заради недостатъчност на маточната шийка. Износването на бременността е в резултат на приложен серклаж ETCO (Early Total Cervical Occlusion).

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>

Страница 23 от 38