Световна седмица на кърменето

Скъпи бъдещи и настоящи майки! Всяка първа седмица на август е посветена на кърменето. Тази година мотото е "Да подкрепим кърменето за по-здрава планета". Нашата акушерка Ина Сарова, която има дългогодишен опит и е сертифициран консултант по кърмене, ви е подготвила информация и материали, които ще са ви в помощ по време на бременността и кърменето. С това ще се присъединим към световната инициатива за кърменето. Кабинетът ни по кърмене, разбира се, е на ваше разположение целогодишно. Следете нашата фейсбук страница за повече информация.

 
Безплатна информационна кампания 2020 г.

Здравейте, приятели! Горещниците, най-топлите дни за годината, са на прага ни. Но и дотук годината беше "гореща" - с много изненади и неясноти, с тревоги и вяра в бъдещето. Промениха се и начините ни на общуване, все по-малко са срещите на живо и все повече - онлайн.

Водени от разбирането, че лекарят трябва да разпространява здравни знания и да осигурява на пациентите си безплатен достъп до материали, свързани с репродуктивното здраве, ние продължаваме нашата безплатна информационна кампания за 2020 г. Планираме тя да се проведе по следния начин:

>> прочети повече
 
Форум бременност и детско здраве

Скъпи приятели, можете да видите участието на д-р Мариела Даскалова в последното онлайн издание на Форум бременност и детско здраве - една инициатива на здравния портал Puls.bg. Ще научите интересни и полезни неща за ембрионалното развитие.

В предаването ще видите още:

>> прочети повече
 
Съвременни методи за оценка на феталната анатомия

Ежегодното събитие, организирано от Алианс на българските акушерки, се проведе в Несебър през юни 2020 г. Бяха поканени лектори от различни сфери на здреопазването, които представиха своя практически опит по време на Четвърти практически семинар по акушерство "Практиката през опита на практикуващите". На този адрес можете да намерите и прочетете лекцията на д-р Мариела Даскалова на тема Съвременни методи за оценка на феталната анатомия.

 
Три важни ултразвукови прегледа в ранна бременност

И през горещия месец юли продължава нашето сътрудничество с Аптеки 36.6. На стр. 29-30 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Васил Даскалов за три важни ултразвукови прегледа в ранна бременност. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Витамин В12-малките червени капчици живот

Ежегодното събитие, организирано от Алианс на българските акушерки, се проведе в Несебър преди няколко дни. Бяха поканени лектори от различни сфери на здреопазването, които представиха своя практически опит по време на Четвърти практически семинар по акушерство "Практиката през опита на практикуващите". На този адрес можете да намерите и прочетете лекцията на нашата акушерка Ина Сарова на тема Витамин В12-малките червени капчици живот. Бременност и дефицит на витамин В12.

 
Накъде върви човечеството

Скъпи приятели, в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Мариела Даскалова за драматичния спад в броя на сперматозоидите при мъжете по целия свят. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Практиката през опита на практикуващите

Здравейте, приятели! Какво ново при нас? След няколко дни ще бъдем лектори в ежегодното събитие, организирано от Алианс на българските акушерки. Тук можете да се запознаете с програмата на Четвърти практически семинар по акушерство "Практиката през опита на практикуващите". Ние ще участваме с две лекции:

  • Съвременни методи за оценка на феталната анатомия - лектор д-р Мариела Даскалова, ембриолог
  • Витамин В12-малките червени капчици живот. Бременност и дефицит на витамин В12 - лектор Ина Сарова, акушерка
 
Фетална морфология - какво, кога, защо и как

Скъпи приятели, в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Васил Даскалов за важните изследвания по време на бременност - оценката на феталната анатомия на бебето. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
За женската консултация

Уважаеми пациенти, от днес, 21 април 2020 г., със заповед на Министерството на здравеопазването се  възстановява дейността на женските консултации. Посещението при акушер-гинеколог се извърва след предварително записан час, не се допуска струпването на повече от 2 души пред кабинета, спазва се физическа дистанция от 1,5 метра и е задължително носенето на лицеви маски по време на изчакване и преглед.

>> прочети повече
 
Удостоверение за неотложно пътуване по здравословни причини

Уважаеми пациенти, във връзка с извънредното положение и необходимостта от доказване на неотложността на пътуването по здравословни причини, за пациенти извън областта е нужно да направите следното:

>> прочети повече
 
Любов и разум по време на пандемия

Здравейте, приятели. Позволяваме си да се обърнем така към вас, нашите пациенти, защото с годините сме изградили трайни отношения, които днес са поставени на изпитание. Бременността е състояние на повишена тревожност, ние отлично разбираме това и винаги сме подхождали с емпатия към вашите страхове. Същото се отнася и за родителството, а това важи с особена сила за младите родители, които нямат предишен опит в отглеждането на дете. В моменти на извънредно положение, тези страхове са в пъти повече и по-силни. Ние никога не сме бягали от своите задължения на лечители, независимо от рисковете за нас.

>> прочети повече
 
Грипна епидемия в България

Уважаеми пациенти, във връзка с актуалната епидемична обстановка, ви информираме следното:

  • Ние сме малко лечебно заведение, което не позволява струпване на много хора на едно място – един от основните рискови фактори за предаване на вируси.
  • Осигурили сме достатъчно количество безплатни еднократни маски и дезинфектанти за нашите пациенти.
>> прочети повече
 
Онлайн консултация през платформа за телемедицина

Здравейте, приятели. От днес стартираме нова услуга, чрез която ще можете да се допитвате до нас от разстояние. Тази консултация е подходяща за пациенти от отдалечени райони на страната, живеещи в чужбина или за тези, които по някаква причина не могат да дойдат физически до нас. Можете да получите онлайн консултация от нашите специалисти, като използвате платформата за телемедицина:

Онлайн консултация

>> прочети повече
 
Отново за кърменето с акушерка Ина Сарова

Нашата акушерка Ина Сарова ще бъде лектор на тема "Кърменето - първи стъпки, съвети и решения". Срещата е организирана от Училище за бременни и родители "Мама знае най-добре" и ще се проведе на 22 февруари 2020 г. в хотел Пълдин КООП в Пловдив. Как да се храним по време на кърмене, как да се подготвим за процеса още по време на бременността, кои са най-подходящите пози - това са част от интересните въпроси, свързани с един от най-интимните моменти между майката и нейното бебе, които бъдещите майки ще могат да дискутират с нашия специалист.

 
Форум бременност и детско здраве

Д-р Мариела Даскалова, ембриолог, ще бъде лектор в първия ден на събитието, което се провежда за 13-ти път и обещава изключително интересни теми и срещи. Нашите приятели и партньори от Puls.bg за поредна година подготвят за вас широк кръг вълнуващи теми. Можете да се запознаете с Програмата, както и да видите останалите лектори и подготвените събития.

>> прочети повече
 
Лектори на училище "И за мама"

На 28 и 29 март 2020 г. в Парк-хотел Санкт Петербург в Пловдив ще се проведе двудневен интензивен курс за бременни и майки. Вече шеста година училище "И за мама" организира обучителни курсове в различни градове на страната. В предстоящия курс ние ще се включим с две лекции:

  • на 28 март от 13 ч. акушерка Ина Сарова ще ви запознае с развитието на бебето по месеци
  • на 29 март от 10 ч. д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог, ще говори за цезаровото сечение и видовете анестезии
>> прочети повече
 
Клинична ембриология за студенти

Драги студенти, след няколко дни предстои да започне ежегодния курс по клинична анатомия, организиран и провеждан от Катедра "Анатамоия, хистология и ембриология" към Медицински университет град Пловдив. За мен ще е чест и удоволствие отново да открия курса с първата лекция по клинична ембриология и свързана паталогия, на 13 февруари 2020 г. Ще се радвам на вашето присъствие и активно участие в дискусията, както и през изминалите години. За начало ето някои ползи от изучаването на клинична ембриология, които ще ви помогнат в работата като лекари и няколко грешки, които ще избегнете, ако сте на "ти" с ембрионалното развитие на плода:

>> прочети повече
 
Какво предстои при нас

Разпространяването на здравна информация е привилегия и задължение на здравния специалист. Ние се отнасяме към това с голяма отговорност и желание да споделяме знанията си. Ето три важни събития, които предстоят:
  • Курс по клинична анатомия към Катедра "Анатомия, хистология и ембриология" на Медицински университет Пловдив.
  • Интензивен двудневен курс за бременни и майки от училище "И за мама" в Пловдив.
  • Форум бременност и детско здраве в София.

Това са три срещи, в които ще вземем участие като лектори. Подробностите вижте тук:

>> прочети повече
 
Отворено писмо

Отворено писмо

До Алианс на българските акушерки

От д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог

>> прочети повече
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 10