2020 в 20 снимки

Здравейте, приятели! Каквото и да си говорим, годината беше шантава. Но дори и да ни се иска да я забравим, това няма как да се случи. Затова решихме да ви покажем нашата ежегодна равносметка в албум "2020 в 20 снимки". Оказа се, че времето лети неусетно, макар да е осеяно с препятствия и белязано с трудности и 20 снимки са ни крайно недостатъчни, за да ви разкажем за нашите обществени ангажименти.

❌ Ще пропуснем разочарованията, болката от загубен живот, счупената апаратура, страхът за здравето на близките и на пациентите ни.

✅ Ще ви разкажем за любовта, за идеите и тяхното реализиране. Вижте какво сме свършили в специалната ни селекция.

 
Благодарим!

В края на 2020 година искаме да благодарим на всички наши пациенти:

  • за доверието, което ни гласувате
  • за позитивните емоции, които споделяте с нас
  • за любовта, с която топлите сърцата ни
  • за критиката, с която ни помагате да ставаме по-добри
  • и защото не ни забравяте, дори когато вече нямате нужда от нас!
прочети повече >>
 
Акушерка Ина Сарова получи сертификат от Certificate Program in Nursing and Nutrition и Institute for Johns Hopkins Nursing

Здравейте, приятели! Слагаме край на тази „различна“ година с една добра новина и с вярата, че изпитанията ни правят по-добри, милосърдни, отговорни и сплотени. Нашата акушерка Ина Сарова завърши успешно 20-седмичен курс и получи сертификат от Certificate Program in Nursing and Nutrition (CPNN) и Institute for Johns Hopkins Nursing (IJHN). Благодарим за подкрепата на Нестле детско хранене.

прочети повече >>
 
Вижда му се краят ...

... на тази трудна година. Скъпи приятели, колеги, пациенти, решили сме да си починем малко в края на годината. Последният ни работен ден за 2020 г. ще е 23-ти декември, а след това в уюта на зимните празници ще се постараем да съберем сили и да се посрещнем предизвикателствата на новата година. Първият ни работен ден ще бъде 4-ти януари 2021 г.

прочети повече >>
 
Три важни ултразвукови прегледа в късна бременност

И през месец декември продължава нашето сътрудничество с Аптеки 36.6. На стр. 18-19 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Васил Даскалов за три важни ултразвукови прегледа в късна бременност. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Как да ни откриете през седмицата

Здравейте, приятели, колеги, пациенти и всички, които бяхте загрижени за нашето здраве през изминалите дни. Благодарим ви сърдечно за подкрепата, окуражителните думи и готовността да ни помогнете. Щастливи сме с приятели като вас!

Искаме да ви кажем, че нашият екип е здрав и готов за работа. Заболяването при нас премина леко и в домашни условия, надяваме се и при всички други хора да е така. Разбира се, ще изчакаме да премине карантината. Първият ни работен ден ще е понеделник, 23-ти ноември. Дотогава ще сме на ваше разположение през платформата за телемедицина.

прочети повече >>
 
Нискомолекулярни хепарини за бременни жени

Съобщение от ИАЛ

Във връзка с проведената днес, 11.11.2020 г., среща в Министерство на здравеопазването с участието на представители на Изпълнителна агенция по лекарствата, Българския фармацевтичен съюз, търговци на едро с лекарствени продукти и притежатели на разрешения за употреба и взетите решения за специална организация за разпространение в аптечната мрежа на допълнителни количества лекарствени продукти - нискомолекулярни хепарини, публикуваме, по представени от търговците на едро данни, списък на аптеките на територията на страната, от където могат да бъдат закупени.

прочети повече >>
 
Коронавирус в нашия център

Уважаеми пациенти и колеги, инфекцията с новия вирус SARS-Cov-2 (коронавирус) достигна и нашия център. Рени, нашата любима секретарка, е болна. Останалият ни персонал е с отрицателни бързи тестове за антиген, очакваме и резултатите от PCR, както и разпореждане от РЗИ. За ваша сигурност сме затворили до по-добри времена, вероятно до 22 ноември. Благодарим на тези, които не ни се скараха, че им отлагаме часовете.

Пазете се и пазете другите!

продължава>
 
Съхранение на репродуктивните способности при мъже

Нашето сътрудничество с Аптеки 36.6 продължава. През ноември традиционно обръщаме внимание на мъжете. Този път на фокус е една трудна тема - онкологичните заболявания. На стр. 38-39 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Мариела Даскалова на тема "Съхранение на репродуктивните способности при мъже". В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Неинвазивен пренатален тест за хромозомни аномалии

Можете да научите какъв е нашият 8 годишен опит в статията Неинвазивен пренатален тест за хромозомни аномалии.

Ние от Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив ви очакваме и ще отговорим на всички въпроси, които ви вълнуват по време на бременността, с цялата отговорност и внимание към вас и вашето бебе.

 
Нашите автори в блога на Аптеки 36.6

Скъпи настоящи и бъдещи родители, през 2020 г. специалисти от нашия екип са автори в Списание Аптеки 36.6. Ние присъстваме ежемесечно в луксозното списание с подробни и достоверни материали. Можете да ги прочетете безплатно в рамките на месеца, а след това и в блога. Тези, които вече ни познавате, знаете, че за нас разпространението на здравни знания е постоянен и неотменен ангажимент към нашата общност. А тези, които още не ни познавате – надяваме се също да намерите при нас нужната ви информация и тя да ви е полезна по пътя на родителството.

прочети повече >>
 
Потърси ме, аз ще те изслушам!

Мили момичета, бременни, родили и кърмещи жени, на сайта на Алианс на Българските Акушерки/Alliance of Bulgarian midwives можете да намерите вашата акушерка. Много полезна информация, събрана грижовно от АБА за всички вас, когато имате нужда от помощ. Обади се на акушерката. Ако не намираш своята акушерка, помоли я да добави данните си. Участието в тази платформа е доброволно и показва желанието на акушерките да бъдат лесно откриваеми и там, където им е мястото - след жените. Потърси нашата акушерка Ина Сарова. Тя ще ти помогне в пренаталната подготовка, за кърмене и грижа за бебето и в послелродовия период.

 
Акушерска грижа за позитивно раждане

И през октомври продължава нашето сътрудничество с Аптеки 36.6. На стр. 41-42 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Васил Даскалов, от която ще научите как профилактиката преди и по време на бременност ще ви помогне за раждането. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Комбиниран скрининг първи триместър

Скъпи бъдещи родители, в този видеоклип можете да проследите нагледно как е правилно да се направи Комбиниран скрининг за някои хромозомни заболявания в първи триместър. Това важно изследване понякога се пропуска и доста често се провежда неправилно. Надяваме се информацията да ви е от полза.

С пожелание за здрава бременност!

 
Кратко указание за мъже

Нашето сътрудничество с Аптеки 36.6 продължава. През септември отиваме на училище. Но не какво да е училище, а училище само за мъже. Ако искате да се образовате за вашето репродуктивно здраве, на стр. 28-29 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Мариела Даскалова на тема "Бебето се бави - какво да направя?". В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Нашата здравна грижа

Драги пациенти, в раздела Дейности можете да се запознаете с пълния списък на нашите здравни грижи и тяхното подробно описание. Ние сме лекарска практика, която работи в областта на репродуктивното здраве и предлага профилактиката, диагностиката и лечение; женска консултация и фетална медицина - високоспециализирано проследяване на бременността. Не се колебайте да ни попитате, ако не сме обяснили ясно какво включва всяка отделна дейност.

Бъдете здрави!

 
Какво да правим през първия месец след раждане

Нашето сътрудничество с Аптеки 36.6 продължава. За отпускарския месец август сме подбрали четиво от рубриката "Акушерска грижа". На стр. 10-11 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на нашата акушерка Ина Сарова на тема "Първите 28". В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Комплексна грижа

Комплексният подход към изясняване на проблемите винаги е за предпочитане пред частичното и отложено във времето изследване на определени показатели. Затова в Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив предлагаме комплексна грижа в направленията Проследяване на бременност (женска консултация) и Репродуктивно здраве - установяване на проблеми при безплодие, незабременяване или невъзможност за износване на бременността. Какви са ползите от комплексната грижа?

>> прочети повече
 
Преди забременяване

В темата Преконцепционни грижи или какво да направя преди забременяване сме се опитали накратко да ви разкажем защо е важно да се планува бременността и какви са основните стъпки в този процес. Грижата за здравето е инвестиция.

Бъдете здрави!

 
Скрининг за хромозомни аномалии - видеоурок

Здравейте, хора! Направих това малко клипче, за да ви помогна да се ориентирате в темата за скрининга. В него съм се опитала да обясня накратко и ясно за всички какви са стъпките и в каква последователност трябва да се направят, за да получим достоверен и законен Комбиниран скрининг за хромозомни аномалии в първи триместър. Ще отговоря изчерпателно на всичките ви въпроси.

Ваша д-р Мариела Даскалова

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 4 от 10