Нашата здравна грижа

Драги пациенти, в раздела Дейности можете да се запознаете с пълния списък на нашите здравни грижи и тяхното подробно описание. Ние сме лекарска практика, която работи в областта на репродуктивното здраве и предлага профилактиката, диагностиката и лечение; женска консултация и фетална медицина - високоспециализирано проследяване на бременността. Не се колебайте да ни попитате, ако не сме обяснили ясно какво включва всяка отделна дейност.

Бъдете здрави!

 
Какво да правим през първия месец след раждане

Нашето сътрудничество с Аптеки 36.6 продължава. За отпускарския месец август сме подбрали четиво от рубриката "Акушерска грижа". На стр. 10-11 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на нашата акушерка Ина Сарова на тема "Първите 28". В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Комплексна грижа

Комплексният подход към изясняване на проблемите винаги е за предпочитане пред частичното и отложено във времето изследване на определени показатели. Затова в Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив предлагаме комплексна грижа в направленията Проследяване на бременност (женска консултация) и Репродуктивно здраве - установяване на проблеми при безплодие, незабременяване или невъзможност за износване на бременността. Какви са ползите от комплексната грижа?

>> прочети повече
 
Преди забременяване

В темата Преконцепционни грижи или какво да направя преди забременяване сме се опитали накратко да ви разкажем защо е важно да се планува бременността и какви са основните стъпки в този процес. Грижата за здравето е инвестиция.

Бъдете здрави!

 
Скрининг за хромозомни аномалии - видеоурок

Здравейте, хора! Направих това малко клипче, за да ви помогна да се ориентирате в темата за скрининга. В него съм се опитала да обясня накратко и ясно за всички какви са стъпките и в каква последователност трябва да се направят, за да получим достоверен и законен Комбиниран скрининг за хромозомни аномалии в първи триместър. Ще отговоря изчерпателно на всичките ви въпроси.

Ваша д-р Мариела Даскалова

 
Световна седмица на кърменето

Скъпи бъдещи и настоящи майки! Всяка първа седмица на август е посветена на кърменето. Тази година мотото е "Да подкрепим кърменето за по-здрава планета". Нашата акушерка Ина Сарова, която има дългогодишен опит и е сертифициран консултант по кърмене, ви е подготвила информация и материали, които ще са ви в помощ по време на бременността и кърменето. С това ще се присъединим към световната инициатива за кърменето. Кабинетът ни по кърмене, разбира се, е на ваше разположение целогодишно. Следете нашата фейсбук страница за повече информация.

 
Безплатна информационна кампания 2020 г.

Здравейте, приятели! Горещниците, най-топлите дни за годината, са на прага ни. Но и дотук годината беше "гореща" - с много изненади и неясноти, с тревоги и вяра в бъдещето. Промениха се и начините ни на общуване, все по-малко са срещите на живо и все повече - онлайн.

Водени от разбирането, че лекарят трябва да разпространява здравни знания и да осигурява на пациентите си безплатен достъп до материали, свързани с репродуктивното здраве, ние продължаваме нашата безплатна информационна кампания за 2020 г. Планираме тя да се проведе по следния начин:

>> прочети повече
 
Форум бременност и детско здраве

Скъпи приятели, можете да видите участието на д-р Мариела Даскалова в последното онлайн издание на Форум бременност и детско здраве - една инициатива на здравния портал Puls.bg. Ще научите интересни и полезни неща за ембрионалното развитие.

В предаването ще видите още:

>> прочети повече
 
Съвременни методи за оценка на феталната анатомия

Ежегодното събитие, организирано от Алианс на българските акушерки, се проведе в Несебър през юни 2020 г. Бяха поканени лектори от различни сфери на здреопазването, които представиха своя практически опит по време на Четвърти практически семинар по акушерство "Практиката през опита на практикуващите". На този адрес можете да намерите и прочетете лекцията на д-р Мариела Даскалова на тема Съвременни методи за оценка на феталната анатомия.

 
Три важни ултразвукови прегледа в ранна бременност

И през горещия месец юли продължава нашето сътрудничество с Аптеки 36.6. На стр. 29-30 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Васил Даскалов за три важни ултразвукови прегледа в ранна бременност. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Витамин В12-малките червени капчици живот

Ежегодното събитие, организирано от Алианс на българските акушерки, се проведе в Несебър преди няколко дни. Бяха поканени лектори от различни сфери на здреопазването, които представиха своя практически опит по време на Четвърти практически семинар по акушерство "Практиката през опита на практикуващите". На този адрес можете да намерите и прочетете лекцията на нашата акушерка Ина Сарова на тема Витамин В12-малките червени капчици живот. Бременност и дефицит на витамин В12.

 
Накъде върви човечеството

Скъпи приятели, в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Мариела Даскалова за драматичния спад в броя на сперматозоидите при мъжете по целия свят. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Практиката през опита на практикуващите

Здравейте, приятели! Какво ново при нас? След няколко дни ще бъдем лектори в ежегодното събитие, организирано от Алианс на българските акушерки. Тук можете да се запознаете с програмата на Четвърти практически семинар по акушерство "Практиката през опита на практикуващите". Ние ще участваме с две лекции:

  • Съвременни методи за оценка на феталната анатомия - лектор д-р Мариела Даскалова, ембриолог
  • Витамин В12-малките червени капчици живот. Бременност и дефицит на витамин В12 - лектор Ина Сарова, акушерка
 
Фетална морфология - какво, кога, защо и как

Скъпи приятели, в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Васил Даскалов за важните изследвания по време на бременност - оценката на феталната анатомия на бебето. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
За женската консултация

Уважаеми пациенти, от днес, 21 април 2020 г., със заповед на Министерството на здравеопазването се  възстановява дейността на женските консултации. Посещението при акушер-гинеколог се извърва след предварително записан час, не се допуска струпването на повече от 2 души пред кабинета, спазва се физическа дистанция от 1,5 метра и е задължително носенето на лицеви маски по време на изчакване и преглед.

>> прочети повече
 
Удостоверение за неотложно пътуване по здравословни причини

Уважаеми пациенти, във връзка с извънредното положение и необходимостта от доказване на неотложността на пътуването по здравословни причини, за пациенти извън областта е нужно да направите следното:

>> прочети повече
 
Любов и разум по време на пандемия

Здравейте, приятели. Позволяваме си да се обърнем така към вас, нашите пациенти, защото с годините сме изградили трайни отношения, които днес са поставени на изпитание. Бременността е състояние на повишена тревожност, ние отлично разбираме това и винаги сме подхождали с емпатия към вашите страхове. Същото се отнася и за родителството, а това важи с особена сила за младите родители, които нямат предишен опит в отглеждането на дете. В моменти на извънредно положение, тези страхове са в пъти повече и по-силни. Ние никога не сме бягали от своите задължения на лечители, независимо от рисковете за нас.

>> прочети повече
 
Грипна епидемия в България

Уважаеми пациенти, във връзка с актуалната епидемична обстановка, ви информираме следното:

  • Ние сме малко лечебно заведение, което не позволява струпване на много хора на едно място – един от основните рискови фактори за предаване на вируси.
  • Осигурили сме достатъчно количество безплатни еднократни маски и дезинфектанти за нашите пациенти.
>> прочети повече
 
Онлайн консултация през платформа за телемедицина

Здравейте, приятели. От днес стартираме нова услуга, чрез която ще можете да се допитвате до нас от разстояние. Тази консултация е подходяща за пациенти от отдалечени райони на страната, живеещи в чужбина или за тези, които по някаква причина не могат да дойдат физически до нас. Можете да получите онлайн консултация от нашите специалисти, като използвате платформата за телемедицина:

Онлайн консултация

>> прочети повече
 
Отново за кърменето с акушерка Ина Сарова

Нашата акушерка Ина Сарова ще бъде лектор на тема "Кърменето - първи стъпки, съвети и решения". Срещата е организирана от Училище за бременни и родители "Мама знае най-добре" и ще се проведе на 22 февруари 2020 г. в хотел Пълдин КООП в Пловдив. Как да се храним по време на кърмене, как да се подготвим за процеса още по време на бременността, кои са най-подходящите пози - това са част от интересните въпроси, свързани с един от най-интимните моменти между майката и нейното бебе, които бъдещите майки ще могат да дискутират с нашия специалист.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 3 от 8