Горещи новини в началото на юли

Скъпи приятели, с удоволствие споделяме с вас, че нашият консултант д-р Наталия Евтимова, д.м., отново се връща да работи при нас след кратка творческа отпуска. Д-р Евтимова има две специалности – по детски болести и по детска кардиология. Притежава образователна и научна степен доктор по медицина с дисертационен труд е в областта на вродените сърдечни малформации. 

прочети повече >>
 
Неизясненият стерилитет - как да излезем от лабиринта?

Неизясненият стерилитет не е диагноза, а точно обратното – липса на диагноза. Реално винаги има причина за безплодието, но невинаги можем да я открием. Когато говорим за неуточнено безплодие, това може да означава принципно две неща – недостатъчно изследвания или недостатъчно познания. Как да постъпим на практика? Да потърсим ли второ мнение? Какво да променим в начина на живот? Как да излезем от лабиринта? Аз нямам всички отговори, но може би статията ми ще ви помогне да намерите пътя. Прочетете в блога на Аптеки 36.6 Неизясненият стерилитет - как да излезем от лабиринта?

 
Международен ден на акушерката

Всяка година на 5-ти май отбелязваме Международния ден на акушерката. Днес поздравяваме всички акушерки в България! Ние отчитаме тяхната огромна роля в здравоепазването всеки ден, а не само на празника им. Днес се обадете на своята акушерка.

Да си припомним какво написахме в началото на 2019 година.

прочети повече >>
 
Ембрионално развитие – какво вижда специалистът

Бременността започва със сливането на сперматозоида и яйцеклетката и претърпява значителна и бърза промяна през първия триместър. Тази удивителна прогресия може да се види на ултразвук, започвайки от гестационен (плоден) сак, което е първото ехографско доказателство за бременност, визуализирането на жълтъчното мехурче, след което ембрион със сърдечна дейност и неговото развитие. Познаването на тези ултразвукови маркери и разбирането за тяхната нормална прогресия е в помощ през първия триместър при проследяване на нормална бременност, а също и за диагнозата при неуспехи на бременността. В статията Ембрионално развитие – какво вижда специалистът от блога на Аптеки 36.6 ще ви разкажа какви са възможностите на съвременната медицина да проследи етапите от бременността до 10-та г.с. (гестационна седмица) и 6 дни, т.е. в ембрионалния период от развитието на човека.

 
10 от 10 – Дияна и Сам

В "10 от 10" днес ви представяме семейство Харди. Това са Дияна Харди и Сам Харди, както и тяхната дъщеря Аманда. Прочетете техните отговори на нашите 10 въпроса.

прочети повече >>
 
10 от 10 – Тери и Мишо

В "10 от 10" днес ви представяме семейство Пешеви. Това са Теодора Гарджева-Пешева и Михаил Пешев. Прочетете техните отговори на нашите 10 въпроса.

прочети повече >>
 
Често задавани въпроси относно кърменето

Докато жената е бременна, всеки месец тя посещава своя лекар и акушерка, задава въпроси и получава отговори, прегледи, изследвания и всякаква грижа. Тя никога не е сама и може да се справи с новостите, които ѝ се случват. Но когато роди, тя остава сама с едно малко човече, което зависи изцяло от нея. Повечето жени знаят предварително дали ще кърмят, други се убеждават едва след раждането в ползите от кърмата, а трети са сигурни, че няма да кърмят изобщо. Цялата статия Често задавани въпроси относно кърменето можете да прочетете в блога на Аптеки 36.6.

 
Какво да направим преди забременяване

Повечето бременности са непланирани. Но в последните години забелязвам една положителна тенденция все повече жени да се замислят за своето здраве преди да забременеят. А дори да не планирате скоро да увеличавате членовете на своето семейство, здравните грижи преди или между бременностите ще увеличат шансовете ви да имате здраво бебе, както и спокойна и приятна бременност. Изследванията преди забременяване са част от профилактичната медицина и подготовка за една успешна бременност. Цялата статията Какво да направим преди забременяване можете да прочетете в блога на Аптеки 36.6.

 
Д-р Васил Даскалов в collegium medicum

Споделяме с вас участието на д-р Васил Даскалов в колегиум, посветен на актуални медицински теми. В условията на пандемия професионалистите намират нови начини да обменят своите идеи и знания, да дискутират по важни проблеми в своите области и да се учат взаимно. 

прочети повече >>
 
Бъди в час по репродуктивно здраве - за момчета

"Бъди в час по репродуктивно здраве" е национална информационна кампания на сдружение "Зачатие" за превенция на стерилитета и репродуктивните заболявания. Тя е насочена към младите хора и се състои от две безплатни илюстровани книжки отделно за момчета и за момичета.

 
Да разбием митовете за мъжкия фертилитет

В областта на репродуктивното здраве българската медицинска доктрина не престава да ме изумява с две неща – с погрешните тези, които създава и с мрачната решителност, с която ги защитава. В стремежа си да съм полезна с информация за по-широк кръг хора, реших да опиша няколко мита, с които от години се срещам в ежедневната си работа с пациентите. Приемете моя сарказъм като горчив опит да прикрия болката си от неразбирането на проблема. Статията Да разбием митовете за мъжкия фертилитет можете да прочетете в блога на Аптеки 36.6.

 
Бъди в час по репродуктивно здраве - за момичета

"Бъди в час по репродуктивно здраве" е национална информационна кампания на сдружение "Зачатие" за превенция на стерилитета и репродуктивните заболявания. Тя е насочена към младите хора и се състои от две безплатни илюстровани книжки отделно за момчета и за момичета.

 
Подарък от нас за годишнината на кабинета ни по кърмене

Здравейте, прекрасни кърмещи майки! Кабинетът ни по кърмене има годишнина. За жалост, и тази, както и миналата година, епидемичната обстановка не ни позволява да осъществим мащабна инициатива. Макар да не можем да се съберем заедно, ние сме до вас непрекъснато. Затова през март с нашата акушерка Ина Сарова решихме да ви направим подарък. Всяка записана жена за консултация по кърмене ще получи още едно безплатно посещение.

прочети повече >>
 
10 от 10

Много или малко е 10?

прочети повече >>
 
Мартеници за здраве и за подкрепа

Скъпи приятели, както знаете, всяка година купуваме мартеници с благотворителна цел. Тази година решихме да подкрепим групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. Ако имате желание, направете го и вие. В групата ще намерите и други уникално красиви неща, а с всяка покупка подкрепяте една майка. Нашите мартенички вече са готови и очакват своите притежатели. Можете да ги видите на фейсбук страницата ни.

 
Календар с благотворителна цел

Скъпи приятели, ако още не сте си купили календар за 2021 година, ето нашето предложение. Календарът на фондация "Капачки за бъдеще" струва 15 лв., а целта на продажбата е да се съберат пари за купуване на специална неонатологична линейка. Побързайте - календарът е разкошен, а бройките са ограничени!

 
Почивни дни през май

Уважаеми пациенти, нашият екип ще почива на 5 май (сряда) и 7 май (петък). Заедно с официалните почивни дни в края на април и началото на май, практиката ни ще бъде затворена между 30 април и 9 май включително.

Молим да го имате предвид, когато планирате посещенията си при нас. Вижте дните и в календара.

прочети повече >>
 
Нашите автори в блога на Аптеки 36.6

Скъпи настоящи и бъдещи родители, и през 2021 г., както и през 2020 г. специалисти от нашия екип са автори в Списание Аптеки 36.6. Ние присъстваме ежемесечно в луксозното списание с подробни и достоверни материали. Можете да ги прочетете безплатно в рамките на месеца, а след това и в блога. Тези, които вече ни познавате, знаете, че за нас разпространението на здравни знания е постоянен и неотменен ангажимент към нашата общност, което правим доброволно и без заплащане. А тези, които още не ни познавате – надяваме се също да намерите при нас нужната ви информация и тя да ви е полезна по пътя на родителството.

прочети повече >>
 
Комплексна грижа и през 2021 година

И през 2021 г. продължава нашата комплексна грижа. Комплексният подход към изясняване на проблемите винаги е за предпочитане пред частичното и отложено във времето изследване на определени показатели. Затова в Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив предлагаме комплексни медицински услуги в направленията Проследяване на бременност (женска консултация) и Репродуктивно здраве - установяване на проблеми при безплодие, незабременяване или невъзможност за износване на бременността. Какви са ползите от комплексната грижа?

прочети повече >>
 
Д-р Васил Даскалов в юбилейния брой на ISUOG

Уау! Какво начало на годината! Горди сме да споделим, че снимка на д-р Васил Даскалов беше селектирана в състезание по случай 30-годишнината на ISUOG (Международното дружество по ултразвук в акушерството и гинекологията) и публикувана в юбилейното издание на белия журнал - ежемесечното издание на професионалната организация. Разгледайте уникалната галерия - ще познаете снимката по националното знаме на България!

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 10