Удостоверение за неотложно пътуване по здравословни причини

Уважаеми пациенти, във връзка с извънредното положение и необходимостта от доказване на неотложността на пътуването по здравословни причини, за пациенти извън областта е нужно да направите следното:

>> прочети повече
 
Любов и разум по време на пандемия

Здравейте, приятели. Позволяваме си да се обърнем така към вас, нашите пациенти, защото с годините сме изградили трайни отношения, които днес са поставени на изпитание. Бременността е състояние на повишена тревожност, ние отлично разбираме това и винаги сме подхождали с емпатия към вашите страхове. Същото се отнася и за родителството, а това важи с особена сила за младите родители, които нямат предишен опит в отглеждането на дете. В моменти на извънредно положение, тези страхове са в пъти повече и по-силни. Ние никога не сме бягали от своите задължения на лечители, независимо от рисковете за нас.

>> прочети повече
 
Грипна епидемия в България

Уважаеми пациенти, във връзка с актуалната епидемична обстановка, ви информираме следното:

 • Ние сме малко лечебно заведение, което не позволява струпване на много хора на едно място – един от основните рискови фактори за предаване на вируси.
 • Осигурили сме достатъчно количество безплатни еднократни маски и дезинфектанти за нашите пациенти.
>> прочети повече
 
Онлайн консултация през платформа за телемедицина

Здравейте, приятели. От днес стартираме нова услуга, чрез която ще можете да се допитвате до нас от разстояние. Тази консултация е подходяща за пациенти от отдалечени райони на страната, живеещи в чужбина или за тези, които по някаква причина не могат да дойдат физически до нас. Можете да получите онлайн консултация от нашите специалисти, като използвате платформата за телемедицина:

Онлайн консултация

>> прочети повече
 
Отново за кърменето с акушерка Ина Сарова

Нашата акушерка Ина Сарова ще бъде лектор на тема "Кърменето - първи стъпки, съвети и решения". Срещата е организирана от Училище за бременни и родители "Мама знае най-добре" и ще се проведе на 22 февруари 2020 г. в хотел Пълдин КООП в Пловдив. Как да се храним по време на кърмене, как да се подготвим за процеса още по време на бременността, кои са най-подходящите пози - това са част от интересните въпроси, свързани с един от най-интимните моменти между майката и нейното бебе, които бъдещите майки ще могат да дискутират с нашия специалист.

 
Форум бременност и детско здраве

Д-р Мариела Даскалова, ембриолог, ще бъде лектор в първия ден на събитието, което се провежда за 13-ти път и обещава изключително интересни теми и срещи. Нашите приятели и партньори от Puls.bg за поредна година подготвят за вас широк кръг вълнуващи теми. Можете да се запознаете с Програмата, както и да видите останалите лектори и подготвените събития.

>> прочети повече
 
Лектори на училище "И за мама"

На 28 и 29 март 2020 г. в Парк-хотел Санкт Петербург в Пловдив ще се проведе двудневен интензивен курс за бременни и майки. Вече шеста година училище "И за мама" организира обучителни курсове в различни градове на страната. В предстоящия курс ние ще се включим с две лекции:

 • на 28 март от 13 ч. акушерка Ина Сарова ще ви запознае с развитието на бебето по месеци
 • на 29 март от 10 ч. д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог, ще говори за цезаровото сечение и видовете анестезии
>> прочети повече
 
Клинична ембриология за студенти

Драги студенти, след няколко дни предстои да започне ежегодния курс по клинична анатомия, организиран и провеждан от Катедра "Анатамоия, хистология и ембриология" към Медицински университет град Пловдив. За мен ще е чест и удоволствие отново да открия курса с първата лекция по клинична ембриология и свързана паталогия, на 13 февруари 2020 г. Ще се радвам на вашето присъствие и активно участие в дискусията, както и през изминалите години. За начало ето някои ползи от изучаването на клинична ембриология, които ще ви помогнат в работата като лекари и няколко грешки, които ще избегнете, ако сте на "ти" с ембрионалното развитие на плода:

>> прочети повече
 
Какво предстои при нас

Разпространяването на здравна информация е привилегия и задължение на здравния специалист. Ние се отнасяме към това с голяма отговорност и желание да споделяме знанията си. Ето три важни събития, които предстоят:
 • Курс по клинична анатомия към Катедра "Анатомия, хистология и ембриология" на Медицински университет Пловдив.
 • Интензивен двудневен курс за бременни и майки от училище "И за мама" в Пловдив.
 • Форум бременност и детско здраве в София.

Това са три срещи, в които ще вземем участие като лектори. Подробностите вижте тук:

>> прочети повече
 
Отворено писмо

Отворено писмо

До Алианс на българските акушерки

От д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог

>> прочети повече
 
Дума на годината за 2020-та

И ето че посрещнахме Новата 2020 година, с шеги и закачки, с тъга за отминалите дни, с равносметка за постигнатите цели и с поглед към недовършените дела. 2020 година ще бъде специална - високосна, в очакване на ново десетилетие, оцветена в класическо синьо, белязана с лични празници и вдъхновена от нови идеи. За 2020 решихме нашата дума на годината да бъде милосърдие.

>> прочети повече
 
Обръщение към нашите пациенти

В края на 2019 година искаме да благодарим на всички наши пациенти:

 • за доверието, което ни гласувате
 • за позитивните емоции, които споделяте с нас
 • за любовта, с която топлите сърцата ни
 • за критиката, с която ни помагате да ставаме по-добри
 • и защото не ни забравяте, дори когато вече нямате нужда от нас!
>> прочети повече
 
Знанието е сила!

Драги колеги, от 2012 година започнахме инициатива, която нарекохме Ден на отворени врати за лекари. Идеята ни беше да ви запознаем с апаратурата, както и да ви демонстрираме нашите познания за работа с ултразвуковия апарат. Защото смятаме, че българката заслужава добра медицинска грижа, а тя се постига с качествена апаратура, висока квалификация и добронамереност.

>> прочети повече
 
Family Days Expo 2019

Една възможност за хората от Велико Търново и региона. Каним ви на безплатна среща с нашия екип. Всички пациенти, родители, колеги и общественици са добре дошли.

>> прочети повече
 
Да отгледаш дете е мисия

Скъпи приятели, каним ви на едно чудесно събитие - Форум Бременност и детско здраве, което е организирано от нашите приятели от puls.bg и ще се проведе за трети път в Пловдив, на 6 октомври в зала България на Международен панаир Пловдив. Регистрацията е безплатна, ще можете да ни видите и да чуете лекцията на нашата акушерка Ина Сарова на тема "Акушерска грижа за позитивно раждане - един по-различен поглед".

>> прочети повече
 
Primum non nocere

Ежегодното събитие на сдружение "Зачатие" Ден на репродуктивното здраве тази година се проведе в Пловдив и беше посветено на пациентската безопасност. Можете да видите моята кратка презентация на тази тема, ако последвате линка "Primum non nocere - Първо да не вредим".

Д-р Мариела Даскалова

 
Ден на репродуктивното здраве 2019

Скъпи приятели, съмишленици, специалисти, за четиринадесети път Сдружение "Зачатие"организира своята инициатива за хората с репродуктивни проблеми Ден на репродуктивното здраве. Тази година срещата ще се проведе в град Пловдив, хотел Рамада Тримонциум на 08 юни 2019 г. Мото на събитието е "Поглед към теб", а основна тема на информационната сесия е "Пациентът в центъра на репродуктивната медицина - профилактика, превенция, безопасност". Водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве ще проведат безплатни консултации.

>> прочети повече
 
Нашето училище за родители продължава

Здравейте, бъдещи и настоящи майки!

В поредица от статии ще ви запознаем с ползите от комбинацията на витамини, фолиева киселина и омега-3 мастни киселини за развитието на бебето вътреутробно и след раждане. За това приятно занимание ще ни помагат нашите партньори от Допелхерц - немска компания с традиции в производството на хранителни добавки, ОТС лекарства и стоматологични средства от 1897 година.

>> прочети повече
 
Косопад и белези след раждане - как да се справим с проблема

Скъпи бъдещи и настоящи майки!

Както знаете, нашето училище за родители е целогодишно и безплатно.

Каним ви на 22 март 2019 г., петък от 12.30 ч. да поговорим за периода след раждане - за косопада и белезите, които съпътстват това прекрасно събитие - раждането на новия живот! За целта сме поканили представители на фирмата A-DERMA и DUCRAY.

 

>> прочети повече
 
Здравето на мъжа с д-р Мариела Даскалова

Скъпи приятели, продължава втората авторска поредица на д-р Мариела Даскалова в Puls.bg с фокус върху мъжкото репродуктивно здраве. В поредица от 15 статии ще ви представим някои важни аспекти от здравето на мъжа, които имат отношение към способността му да има деца. Една част от разглежданите ситуации се отнасят до грижите и вниманието, което представителите на силния пол могат да окажат за поддържане на общото си здраве. Друга част засягат сериозни заболявания и тяхното отношение към мъжкия фертилитет в норма и патология.

Всички статии ще бъдат достъпни в раздел Репродуктивно здраве и проблеми при мъжа.

Пожелаваме ви приятно четене!

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 3 от 7