Дума на годината за 2020-та

И ето че посрещнахме Новата 2020 година, с шеги и закачки, с тъга за отминалите дни, с равносметка за постигнатите цели и с поглед към недовършените дела. 2020 година ще бъде специална - високосна, в очакване на ново десетилетие, оцветена в класическо синьо, белязана с лични празници и вдъхновена от нови идеи. За 2020 решихме нашата дума на годината да бъде милосърдие.

>> прочети повече
 
Обръщение към нашите пациенти

В края на 2019 година искаме да благодарим на всички наши пациенти:

  • за доверието, което ни гласувате
  • за позитивните емоции, които споделяте с нас
  • за любовта, с която топлите сърцата ни
  • за критиката, с която ни помагате да ставаме по-добри
  • и защото не ни забравяте, дори когато вече нямате нужда от нас!
>> прочети повече
 
Знанието е сила!

Драги колеги, от 2012 година започнахме инициатива, която нарекохме Ден на отворени врати за лекари. Идеята ни беше да ви запознаем с апаратурата, както и да ви демонстрираме нашите познания за работа с ултразвуковия апарат. Защото смятаме, че българката заслужава добра медицинска грижа, а тя се постига с качествена апаратура, висока квалификация и добронамереност.

>> прочети повече
 
Family Days Expo 2019

Една възможност за хората от Велико Търново и региона. Каним ви на безплатна среща с нашия екип. Всички пациенти, родители, колеги и общественици са добре дошли.

>> прочети повече
 
Да отгледаш дете е мисия

Скъпи приятели, каним ви на едно чудесно събитие - Форум Бременност и детско здраве, което е организирано от нашите приятели от puls.bg и ще се проведе за трети път в Пловдив, на 6 октомври в зала България на Международен панаир Пловдив. Регистрацията е безплатна, ще можете да ни видите и да чуете лекцията на нашата акушерка Ина Сарова на тема "Акушерска грижа за позитивно раждане - един по-различен поглед".

>> прочети повече
 
Primum non nocere

Ежегодното събитие на сдружение "Зачатие" Ден на репродуктивното здраве тази година се проведе в Пловдив и беше посветено на пациентската безопасност. Можете да видите моята кратка презентация на тази тема, ако последвате линка "Primum non nocere - Първо да не вредим".

Д-р Мариела Даскалова

 
Ден на репродуктивното здраве 2019

Скъпи приятели, съмишленици, специалисти, за четиринадесети път Сдружение "Зачатие"организира своята инициатива за хората с репродуктивни проблеми Ден на репродуктивното здраве. Тази година срещата ще се проведе в град Пловдив, хотел Рамада Тримонциум на 08 юни 2019 г. Мото на събитието е "Поглед към теб", а основна тема на информационната сесия е "Пациентът в центъра на репродуктивната медицина - профилактика, превенция, безопасност". Водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве ще проведат безплатни консултации.

>> прочети повече
 
Нашето училище за родители продължава

Здравейте, бъдещи и настоящи майки!

В поредица от статии ще ви запознаем с ползите от комбинацията на витамини, фолиева киселина и омега-3 мастни киселини за развитието на бебето вътреутробно и след раждане. За това приятно занимание ще ни помагат нашите партньори от Допелхерц - немска компания с традиции в производството на хранителни добавки, ОТС лекарства и стоматологични средства от 1897 година.

>> прочети повече
 
Косопад и белези след раждане - как да се справим с проблема

Скъпи бъдещи и настоящи майки!

Както знаете, нашето училище за родители е целогодишно и безплатно.

Каним ви на 22 март 2019 г., петък от 12.30 ч. да поговорим за периода след раждане - за косопада и белезите, които съпътстват това прекрасно събитие - раждането на новия живот! За целта сме поканили представители на фирмата A-DERMA и DUCRAY.

 

>> прочети повече
 
Здравето на мъжа с д-р Мариела Даскалова

Скъпи приятели, продължава втората авторска поредица на д-р Мариела Даскалова в Puls.bg с фокус върху мъжкото репродуктивно здраве. В поредица от 15 статии ще ви представим някои важни аспекти от здравето на мъжа, които имат отношение към способността му да има деца. Една част от разглежданите ситуации се отнасят до грижите и вниманието, което представителите на силния пол могат да окажат за поддържане на общото си здраве. Друга част засягат сериозни заболявания и тяхното отношение към мъжкия фертилитет в норма и патология.

Всички статии ще бъдат достъпни в раздел Репродуктивно здраве и проблеми при мъжа.

Пожелаваме ви приятно четене!

 
Морбили и бременност

Министерството на здравеопазването съобщи за диагностицирани случаи на морбили в някои части на страната. Заради основателните притеснения на нашите бременни, бихме искали да предоставим малко повече информация по този въпрос, както и безплатни консултации на място или по телефона. Ако темата ви интересува, прочетете статията ни Морбили и бременност.

 
Лекция по клинична ембриология

Драги студенти, след няколко дни предстои да започне ежегодния курс по клинична анатомия, организиран и провеждан от Катедра "Анатомия, хистология и ембриология" към Медицински университет, град Пловдив. За мен ще е чест и удоволствие отново да открия курса с първата лекция по клинична ембриология и свързана паталогия, на 14 февруари 2019 г. в 16 ч. Лекцията ще бъде качена на сайта на катедрата.

Ваша д-р Мариела Даскалова

 
Училище за родители "Мама знае най-добре"

Здравейте, бъдещи и настоящи родители!

На 9 февруари 2019 г. в 10:30 в Старбъкс в МОЛ Пловдив Плаза ще бъдем лектори в поредната среща между специалисти и родители, организирано от Училище за бременни и родители "Мама знае най-добре". Ще обсъдим темата за женската консултация. Какви са задължителните и препоръчителни прегледи и издледвания, които трябва да си направи бременната. Ще си говорим и за всичко около раждането – какво да очакваме, кога да тръгнем към родилния дом и по какъв начин можем да направим преживяването приятно.

Бъдете здрави!

 
"Директно" за репродуктивното здраве

Скъпи приятели, започваме новата година с няколко думи за профилактиката и репродуктивното здраве.

В предаването "Директно" на телевизия Bulgaria on air д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог и акушерка Ина Сарова, заедно с Мария Янева, председател на фондация "Искам бебе", отговориха на въпросите на водещия Димитър Абрашев. Накратко и директно бяха засегнати важни теми за репродуктивното здраве, асистираната репродукция, успеваемост и финансиране на ин витро процедурите, профилактика на репродуктивните проблеми, както и кампанията "Бъди в час по репродуктивно здраве" на сдружение "Зачатие".

 
Успешно раждане след ETCO

Скъпи приятели, с удоволствие споделяме с вас една радостна новина от последните дни. Нашата прекрасна бременна Вилдан Шакир роди момче, доносено, 3510 грама, 49 см и в отлично здравословно състояние. Вилдан (чието име означава дете) стана майка след няколко неуспешни бременности заради недостатъчност на маточната шийка. Износването на бременността е в резултат на приложен серклаж ETCO (Early Total Cervical Occlusion).

прочети повече >>
 
Работни и почивни дни през декември

Уважаеми пациенти, в края на тази година решихме да си дадем малко повече отпуск. Последният ни работен ден за 2018 г. ще бъде 21-ви декември, а първият за 2019 г. ще е 3-ти януари. За сметка на това ще работим на 15-ти и 16-ти декември, събота и неделя, от 8 до 20 ч. Пожелаваме ви да посрещнете светлите празници с мир и любов в сърцата си.

 
Вселената под сърцето на мама

Скъпи приятели, за тези от вас, които не успяха да посетят страхотното събитие - Форум "Бременност и детско здраве", което Puls.bg организира в Пловдив за втора поредна година, предлагаме да прочетете нашата лекция "Вселената под сърцето на мама - разказ от две гледни точки".

 
Интервю за предстоящия форум "Бременност и детско здраве"

Скъпи приятели, предлагаме ви да прочетете нашето интервю, което дадохме за Puls.bg на тема бременност - ембрионално развитие, важни прегледи, възможности и ограничения на съвременната медицина.

Д-р Васил Даскалов и д-р Мариела Даскалова: Откровено за бременността в два гласа

 
С "9 месеца" на училищe

Уважаеми бъдещи родители, каним ви на поредна среща с нашата акушерка Ина Сарова, която ще ви разкаже любопитни и полезни неща от нейната професионална сфера. Безплатната инициатива "С 9 месеца на училище" ще се проведе на 29-ти септември, събота, от 09.30 ч. в Мол Марково тепе Пловдив. Носете си доброто настроение.

 
Обръщение към нашите пациенти

Уважаеми пациенти,

Уверяваме ви, че сме дълбоко съпричастни към трагичните събития, свързани с родилки и новородени, където и да се случват те. Осъзнаваме колко силен ефект има върху вас медийното отразяване на всяка негативна информация, свързана с бременността и раждането в България. Ние се отнасяме с изключително внимание към провокираните у вас притеснения и ще направим всичко по силите си да проследим вашата бременност по възможно най-добрия начин, съответно правилата за добра медицинска практика.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 6 от 10