Ден на психотерапията - безплатни консултации

Специализиран терапевтичен кабинет за консултране и психоаналитична психотерапия организира по повод деня на психотерапията Дни на отворените врати на 23 до 26 ноември 2013 г.

БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО ПСИХОТЕРАПИЯ

>> прочети повече
 
ДНК тестове за предразположение към ендометриоза

Предлагаме на вниманието на нашите пациенти нов панел генетични изследвания за предразположения към развитието на ендометриоза. Продължителността на анализа е 10 дни. Цена - 250 лв. Необходим материал за изследване - 6 мл венозна кръв с антикоагулант ЕDTA.

Повече информация можете да намерита в статията ДНК тестове за предразположение към ендометриоза.

прочети повече>>
 
Скрининг за рак на маточната шийка

Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов"- Пловдив е партньор на Министерството на здравеопазването по програма "Спри и се прегледай" в направление скрининг за рак на маточната шийка. В рамките на Националната скринингова кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания ще бъдат поканени 250 000 жени за безплатна профилактична цитонамазка. Прегледите ще се извършват всеки работен ден между 10 и 12 ч. след предварително записан час на тел. 0893 530 580 или 032 81 06 83.

прочети повече>>
 
Новости в пренаталната диагностика

Неинвазивният пренатален /дородов/ тест PrenaTest™ вече може да се прилага:

  • за диагностика на тризомия 13 /синдром на Патау/ и тризомия 18 /синдром на Едуардс/
  • в по-ранен срок от бременността – девета гестационна седмица
  • за установяване на пола на плода

Повече информация можете да намерите в статията Неинвазивен тест за откриване на фетален синдром на Даун.

прочети повече>>
 
График за м. март и м. април 2013 г.

Д-р Наталия Евтимова, детски кардиолог, ще преглежда в центъра на 30-ти март и на 27-ми април 2013 г. Д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог и д-р Мариела Даскалова, ембриолог, ще консултират в кабинета по репродуктивно здраве към болница "Дева Мария" в Бургас на 20-ти април 2013 г.

прочети повече>>
 
Нов неинвазивен скринингов тест за синдром на Даун

Неинвазивният пренатален тест за тризомия 21 /синдром на Даун/ се предлага за първи път в България. Този високоинформативен тест допълва приетите у нас скринингови методи /комбиниран скрининг за хромозомни аномалии през първи и втори триместър/ и диагностични пренатални процедури /хорионбиопсия, амниоцентеза/. За разлика от инвазивните методи не носи никакъв риск от усложнения и загуба на плода. Тестът е подходящ за бременни жени след 12 гестационна седмица с висок риск за раждане на дете с тризомия.

прочети повече>>
 
График за м. януари 2013 г.

През новата година първият ни работен ден ще бъде 03 януари 2013 г. Доц. д-р Мария Малинова, акушер-гинеколог, ще преглежда извънредно на 02 януари 2013 г. Д-р Наталия Евтимова, детски кардиолог, ще преглежда в центъра на 05 януари 2013 г. Д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог и д-р Мариела Даскалова, ембриолог, ще консултират в кабинета по репродуктивно здраве към болница "Дева Мария" в Бургас на 26 януари 2013 г. На всички пациенти пожелаваме весели празници, здрава и успешна 2013 година!

прочети повече>>
 
График за фетална ехокардиография през август

Д-р Наталия Евтимова, д.м., специалист по детска кардиология, ще преглежда в нашия център на 4 август и на 25 август 2012 г. след предварително записване. Аномалиите на сърцето и неговите съдове са най-честите вродени дефекти и основните пропускани проблеми при ултразвуковото проследяване на бременността. За първи път бременните жени от Пловдив и региона ще могат да получат квалифицирана оценка на сърцето на тяхното бебе, без да се налага да пътуват до София.

прочети повече>>
 
Безплатни консултации с психолог през юли

Уважаеми пациенти, в Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив продължаваме инициативата за безплатни психологически консултации и терапия. За месец юли дните за консултация са 16 и 17 юли от 16,30 до 18,30 ч. За записване можете да се обадите на тел. 0893 530 580 или 0898 677 495. Инициативата се провежда съвместно със Специализиран кабинет по психотерапия с лиценз към АСП и ДАЗД.

прочети повече>>
 
График за фетална ехокардиография

Д-р Наталия Евтимова, д.м., специалист по детска кардиология, ще преглежда в нашия център на 2 юни 2012 г. и на 7 юли 2012 г. след предварително записване. Аномалиите на сърцето и неговите съдове са най-честите вродени дефекти и основните пропускани проблеми при ултразвуковото проследяване на бременността. За първи път бременните жени от Пловдив и региона ще могат да получат квалифицирана оценка на сърцето на тяхното бебе, без да се налага да пътуват до София.

прочети повече>>
 
Ден на отворените врати за лекари

Уважаеми колеги, на 9 юни 2012 г. в нашия център ще се проведе Ден на отворените врати за лекари. Учтиво ви каним да вземете участие в тази нова инициатива. Ще имате възможност да доведете ваша пациентка за преглед, на който ще можете да присъствате и да се запознаете с възможностите на новата ни ултразвукова система Voluson E8 Expert BT12. Подходящи за преглед са бременни жени или жени с гинекологичен проблем, подлежащ на уточняване чрез ултразвуково изследване. Прегледите ще бъдат с продължителност 30 мин. и след предварително записване.

прочети повече>>
 
Безплатни консултации с психолог

Уважаеми пациенти, в Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив предлагаме безплатни психологически консултации и терапия. За месец май дните за консултация са 22 и 23 май от 16 до 18 ч. За записване можете да се обадите на тел. 0893 530 580 или 0898 677 495. Инициативата се провежда съвместно със Специализиран кабинет по психотерапия с лиценз към АСП и ДАЗД.

прочети повече>>
 
Фетална ехокардиография

Уважаеми пациенти и колеги, от м. май 2012 г. предлагаме изследване на феталното сърце от специалист по детска кардиология, д-р Наталия Евтимова, д.м., дългогодишен главен асистент в Клиника по детска кардиология, СБАЛДБ “Кн. Евдокия”. Д-р Евтимова е защитила дисертация в областта на детската кардиология и е експерт по ултразвукова диагностика на вродените аномалии на сърдечно-съдовата система на плода. Специализирала е в Швеция, Великобритания, Холандия и др., има допълнителна квалификация в областта на феталната ехокардиография, работила е в клиника по детска кардиология в Чикаго, САЩ.

прочети повече>>
 
Безплатни психологически консултации

Уважаеми пациенти, в Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив предлагаме безплатни психологически консултации и терапия. За месец април дните за консултация са 25 и 26 април от 16 до 18 ч. За записване можете да се обадите на тел. 0893 530 580 или 0898 677 495. Инициативата се провежда съвместно със Специализиран кабинет по психотерапия с лиценз към АСП и ДАЗД.

прочети повече>>
 
Новата Е класа вече и в България

Уважаеми колеги и пациенти, водени от убеждението, че българският пациент заслужава качествено здравеопазване, а българският лекар заслужава да работи с техника, отговаряща на неговата сериозна квалификация, с удоволствие представяме за първи път в България ултразвуков апарат от най-висока класа Voluson E8 Expert BT12, произведен 2012 година от водещата в областта компания General Electric Healthcare-Kretz. Иновативните технологии в създаването на образа, автоматизацията и качествено новите сонди позволяват получаването на забележителна визуализация, необходима на лекаря, за да предостави отлична грижа на своя пациент.

прочети повече>>
 
Ден на репродуктивното здраве 2012

Скъпи приятели, съмишленици, специалисти, за седма поредна година Сдружение "Зачатие" организира своята инициатива за двойките с репродуктивни проблеми Ден на репродуктивното здраве. Тази година срещата ще се проведе в град Хасково на 16 юни 2012 г. под надслов "Подай ръка - Обществото и репродуктивните проблеми". Водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве представят свои постижения и провеждат безплатни консултации.прочети повече>>
 
Вече сме на нов адрес

От днес, 23 януари 2012 г., първият ден от Годината на дракона по китайския лунен календар, започнахме да работим в самостоятелен център на адрес Пловдив, бул. Пещерско шосе № 115.

Екип на Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив.

прочети повече>>
 
Доплерова велосиметрия при IUGR

С удоволствие съобщаваме, че на 28 ноември 2011 г. д-р Борислав Иванов, член на нашия екип, защити дисертационен труд на тема "Доплерова велосиметрия за определяне времето за родоразрешение при вътрематочно изоставане на плода" и придоби образователна и научна степен доктор. Можете да се запознаете с неговата работа на адрес http://meduniversity-plovdiv.bg/files/2011acadrazvitie/17ivanovag/aftoreflast.pdf.

прочети повече>>
 
Празник на СБАЛАГ "Селена" Пловдив

СБАЛАГ "Селена" Пловдив подарява автомобил

С чисто нов автомобил ще бъде изненадана една от жените, родили в АГ болница "Селена". Късметлийката ще бъде изтеглена в лотария от ръководството на лечебното заведение на 10 септември 2011 г. от 10.30 ч. пред ДНА - Пловдив. Заповядайте на празника!

прочети повече>>
 
ThinPrep - течно базирана цитология

От м. май 2011 г. предлагаме цервикален скриниг в допълнение към останалите профилактични мерки, които предлагаме - онкопрофилактична цитонамазка, колпоскопия, прицелна биопсия и генотипизиране за ЧПВ. С това изследване се надяваме да подобрим ранната откриваемост на предракови и ракови изменения по маточната шийка.

прочети повече>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 6 от 7