Обучение на студенти по медицина 2023 г.

Здравейте, приятели! В края на месец март бяхме заети с обучение на студенти. Инициативата беше на Асоциация на студентите-медици - Пловдив. В рамките на 1 седмица в нашия център минаха 30 студенти по медицина, от първи до шести курс. Те имаха уникалния шанс да видят как работи един частен център, който се грижи за репродуктивното здраве. Ние провеждаме това обучение за поредна година и не бяхме изненадани, когато местата се запълниха още в първите часове от публикуването на формуляра. Искаме да уверим нашите студенти, че ще направим всичко възможно те да ни посетят – новите дати ще са през април след Великден. Как протече обучението вижте в линка.

 
Даряваме в кампанията „Повече българчета за България“

Скъпи приятели, знаете, че ние от десетки години участваме ежегодно в различни благотворителни инициативи. Тази година не прави изключение. Кампанията на Радио Витоша „Повече българчета за България“ е в подкрепа на хората, които все още нямат деца, а също така за бременните жени, кърмачетата и за тези деца, които имат нужда от медицинска храна. Нашият екип от „Център по репродуктивно здраве Д-р Васил Даскалов“ се включваме в следните направления:

прочети повече >>
 
Ултразвук в акушерството - обучение на студенти

Здравейте, приятели! Тази тема е насочена към стедунтите по медицина в Медицински университет, град Пловдив. В края на март отново ще обучаваме студенти. Кога и как ще протече събитието можете да прочетете в линка WORKSHOP: Ултразвук по време на бременност.

прочети повече >>
 
6 март - рожден ден на сдружение „Зачатие“

Честит 19-ти рожден ден, Сдружение „Зачатие“!

На този ден през 2004 г. от група сърцати жени бе създадена първата организация на хората с репродуктивни проблеми в България!

Бъдете здрави, щастливи и нека всеки сбъдне своята мечта!

 
Мартенско предизвикателство за жени

Нашето сътрудничество с Аптеки 36.6 продължава вече четвърта поредна година. Ние знаем, че с труд и постоянство се постигат много повече цели, отколкото с кратки, епизодични включвания. В мартенския брой на списанието сме ви подготвили едно предизвикателство за жени. Списанието се разпространява безплатно и може да се прочете онлайн в линка, както и да се вземе от аптеките.

 
28 февруари - ден на редките болести

Разбира се, ние като лекари мислим за редките болести всеки ден, защото се срещаме с хора, които живеят с редки болести и се опитваме да повишаваме своята квалификация относно диагностиката, профилактиката и лечението им. Редките болести в своята съвкупност засягат голям брой хора в България. Активностите ни в тази посока са да информираме общността за някои от тях, които имат отношение към репродуктивното здраве. Някои факти за редките болести можете да научите от албума ни Ден на редките болести.

 
Препоръки преди забременяване

От архива - да си припомним нещо старо, но златно - нашите препоръки преди забременяване.

Защо е важна тази тема и какво включва тя?

прочети повече >>
 
Д-р Йоана Тачева е новия член на нашия екип

Здравейте, приятели! Време е да ви представим новото лице в нашия център. Д-р Йоана Тачева е специалист акушер-гинеколог, който вече работи при нас. Разбира се, нашите редовни пациенти знаят, че д-р Тачева изобщо не е „ново лице“, защото работи при нас от 3-ти курс на следването си по медицина. Първо като доброволец, а сега вече и като пълноправен член на екипа и лекар със специалност. Млад, всеотдаен специалист, с много енергия и желание за работа, д-р Тачева може да предложи голям диапазон от прегледи и консултации по гинекологични и акушерски проблеми, профилактика и репродуктивни затруднения.

прочети повече >>
 
4 февруари - световен ден за повишаване на осведомеността относно раковите болести

Ежегодно на 4 февруари международната здравна общност обръща внимание на раковите заболявания. Ракът възниква в резултат на промени в група нормални клетки в тялото, което води до необичаен растеж, образуващ тумор; това важи за всички видове рак с изключение на левкемия (рак на кръвта). При младите мъже, с които се срещам в ежедневната си практика, раковите заболявания не са чести. В статията Помощ при онкологични заболявания са описани възможностите за съхранение на репродуктивните способности при мъже, на които е поставена диагноза рак на тестиса.

прочети повече >>
 
Д-р Даскалов на корицата на списание Аптеки 36.6

Февруарският брой на списание Аптеки 36.6 е вече в обръщение, а д-р Васил Даскалов е на корицата на броя. В статията си д-р Даскалов, който от 20 години се грижи за здравето на жените от Пловдив и региона, разказва за професионалния си път и споделя вижданията си за важни теми в сферата на репродуктивното здраве - женската консултация, феталната медицина и ултразвуковата диагностика.

С благодарност към нашите приятели и партньори от Аптеки 36.6, които ежемесечно в продължение на много години информират обществеността за важни здравни теми. Статията можете да прочетете и в блога - Грижата за бременността започва с профилактика и превенция“.

 
2022 в 22 снимки

Здравейте през новата година, приятели! Както знаете, в началото на всяка година правим една кратка равносметка на това, което сме свършили през годината. В нашия албум 2022 в 22 снимки можете да видите какво направихме през изминалата година. Имаме още много идеи, с които ще ви запознаваме през годината.

Бъдете здрави!

 
Довиждане, 2022, благодарим!

В края на 2022 година искаме да благодарим на всички наши пациенти:

  • за доверието, което ни гласувате;
  • за позитивните емоции, които споделяте с нас;
  • за любовта, с която сгрявате премръзналите ни души;
  • за критиката, с която ни стимулирате да ставаме по-добри
  • и задето не ни забравяте, дори когато вече нямате нужда от нас!
прочети повече >>
 
Коледа - време за дававне

Коледа е време за даване. Време да спрем за малко. Да помислим, да помълчим, да подредим приоритетите си. Да се погрижим за душата си. Коледа е домашен уют, спокойствие и топлина. Коледа е време за семейството.

За нас, които прекарваме повече часове в работа, отколкото у дома, семейството сте вие - нашите пациенти. За вас са и подаръците, които сме сложили под елхата.

прочети повече >>
 
Къде и как да ни намерите в почивните дни

Ето, че и тази трудна година е към края си. Какво ново при нас? Решили сме да си дадем дъъъъълга почивка и да отворим пак чак на 3-ти януари. Молим ви да не ни се сърдите, че не можем да ви предложим часове за преглед в този период. Обещаваме да оползотворим времето за повишаване на квалификацията си, а не да се отдадем на лентяйство. Апаратурата също има нужда от профилактика. Ако все пак през това време имате нужда от нас, ето как можете да ни намерите.

прочети повече >>
 
Лекция на тема „Мъжки стерилитет“

Както знаете, едно от любимите ни занимания е да предаваме знанията си на по-младите си колеги. Особено ни радват срещите със студентите, за нас те са източник на вдъхновение и вяра, че бъдещето на здравеопазването в България е в добри ръце. В края на годината д-р Мариела Даскалова проведе обучение на студенти на тема „Мъжки стерилитет“. Събитието беше организирано отлично от Асоциацията на студентите-медици в Пловдив.

 
Човек на годината 2022 - номинация на д-р Мариела Даскалова от БХК

Всяка година отбелязваме 10 декември като Международен ден на правата на човека, защото на 10 декември 1948 г. е приета Всеобщата декларация за правата на човека. По този повод Българският хелзински комитет, организация с 30-годишна история, провежда кампания Човек на годината. Номинацията на д-р Мариела Даскалова е за правозащитната ѝ дейност в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми в България. На 8 декември 2022 г., в навечерието на Международния ден на правата на човека, бяха връчени петнайстите годишни награди на Българския хелзинкски комитет „Човек на годината“ за принос към правата на човека и правозащитността. Всички номинирани и церемонията по връчването на наградите можете да видите в линка.

 
Всяка жена заслужава най-добрата здравна грижа по време на бременност

В брой 18 на списание „Искам бебе“ можете да прочетете интервюто на Радина Велчева с д-р Васил Даскалов. Всяка жена заслужава най-добрата здравна грижа за своята бременност. Ще намерите отговори на много въпроси, например:

  • различна ли е бременността, постигната след лечение на безплодие
  • какви са изискванията към специалиста по фетална медицина
  • особености на скрининга в първи триместър при бременностти след асистирана репродукция
  • колко е важна апаратурата и квалификацията на лекаря
  • и какво може да повлияе по време на вътреутробното развитие на бебето.
 
Movember

Месец ноември традиционно посвещаваме на мъжкото здраве. Статията на д-р Мариела Даскалова „Какво е важно да знаем за мъжкото репродуктивно здраве“ можете да прочетете в блога на нашите партньори и приятели от Аптеки 36.6.

 
Европейска седмица на фертилността 2022

Европейската седмица на фертилността за 2022 година е под надслов „25 милиона съдби: Едно и също предизвикателство“ и се провежда от 7 до 13 ноември, като се фокусира върху личните съдби, пропуските и бариерите по отношение на лечението на пациентите с репродуктивни проблеми. От 2016 година насам Fertility Europe, нейните членове и партньорски организации обединяват усилията си, за да повишат обществената осведоменост за фертилността и репродуктивните проблеми чрез Европейската седмица на фертилността. 

прочети повече >>
 
За първи път във Велинград - училище за родители

С вълнение споделям една нова дейност в моя роден град - училището за родители.

За мен е чест и с удоволствие подавам ръка на обществеността от града на моето детство.
Човек не бива да забравя корените си, затова благодаря на МБАЛ- Велинград Медицински център- Велинград 2017 за поканата да бъдем първите лектори на новото училище. С д-р Васил Даскалов ще се срещнем и ще отговорим на вашите въпроси на 6 ноември 2022 г. в конферентната зала на болницата. 
прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 10