За бременността


Неинвазивен тест за откриване на фетален синдром на Даун

За първи път в България се предлага неинвазивен пренатален /дородов/ тест за откриване на фетална тризомия 21 /синдром на Даун/ чрез изолиране на ДНК на плода от майчината кръв. PrenaTest е иновативна разработка на немската лаборатория LifeCodexx AG и американската компания Sequenom, която е притежател на патента върху технологията за анализ на фетална ДНК при вътреутробно откриване на генетични аномалии на плода. Методът се основава на изолиране и анализ на генетичен материал на плода, който циркулира в майчината кръв под формата на свободна ДНК.

прочети повече>>
 
Гестационен диабет - втора част

Лечение
Лечението на гестационен диабет цели да поддържа нивата на кръвната захар в оптимални граници, с което да се намалят рисковете за бебето и майката и да се избегнат усложненията по време на бременност и раждане. Не забравяйте, че и след раждане е добре да продължите да се грижите за здравето си с цел да намалите риска от развитие на диабет в по-късна възраст. Лечението по време на бременност включва три основни направления:

прочети повече>>
 
Гестационен диабет - първа част

Гестационен диабет
Това е заболяване, което се проявява за първи път по време на бременност. Както и при другите форми на диабет е засегната способността на клетките в организма да използват въглехидрати. Това е едно от най-честите метаболитни заболявания по време на бременност, предизвиква повишено ниво на кръвна захар /глюкоза/ в кръвта и може да има сериозни краткосрочни и дългосрочни неблагоприятни ефекти върху бебето и майката.

прочети повече>>
 
Психотерапевтът в помощ на хората с репродуктивни проблеми

Безплодието е едино от най-трудните предизвикателства, които човек среща през живота си. Като медицинска анамнеза нфертилитетът докосва всички аспекти на човешкия живот. Това наминуемо се отразява на взаимоотношенията със значимите хора, върху погледа към живота и върху самите личности.

Как всеки един човек се справя с тези чувства зависи от начина на неговия живот и характер. Повечето хора получават подкрепа от своето семейство, приятели, обгрижващ медицински персонал, както и професионална помощ от психотерапевт.

прочети повече>>
 
Voluson E8 Expert - информация за пациенти

Уважаеми пациенти, Voluson E8 Expert притежава комплекс от нововъведения, които правят работата с апарата по-ефективна и диагностиката по-точна.  Модерната апаратура има клинично приложение при:

  • визуализация в акушерството и гинекологията, отговаряща на високото ниво на съвременната медицина
  • оценка на плода в ранните срокове на бременността
  • оценка на феталното сърце
  • репродуктивната медицина, вкл. и при прилагането на асистирани репродуктивни технологии
2012-4-voluson.jpg
прочети повече>>
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Страница 15 от 20