За бременността


Гестационен диабет – въпроси и отговори на FIGO

Международната федерация по акушерство и гинекология (FIGO) е уникална организация, тъй като е единствената международна организация, която обединява 130 асоциации на акушер-гинеколози от целия свят. Тя е посветена на подобрението на здравето и правата на жените, намаляването на различията в здравните грижи за жените и новородените по света, както и на ускоряването на напредъка в науката и практиката в областта на акушерството и гинекологията. България също е член на FIGO чрез Българското дружество по акушерство и гинекология.

прочети повече >>
 
Морбили и бременност

След съобщенията от Министерството на здравеопазването за диагностицирани случаи на морбили в някои части на страната и основателните притеснения на нашите бременни, бихме искали да предоставим информация за възможните ефекти от морбили по време на бременността.

прочети повече >>
 
Лицеви (краниофациални) дефекти на плода

Краниофациални е медицински термин, който се отнася до костите на черепа и лицето. Краниофициалните аномалии са вродени дефекти на лицето и/или главата. Някои от тях, като цепки на устните и небцето, са сред най-честите от всички дефекти при раждането. Други са много редки. Тези състояния могат да са изолирани или да засягат и други части на тялото. В тази статия ще направим кратък преглед на лицевите цепки.

прочети повече >>
 
Варицела и бременност

Уважаеми пациенти, по данни на Министерството на здравеопазването през декември 2017 г. в страната има епидемично разпространение на варицела. Зачестиха запитванията на бременни жени какво да правят, ако са били в контакт с болни от варицела. Обичайни са тревогите на бъдещите родители доколко заболяването е опасно за бебето. В тази връзка искаме да ви информираме следното:

прочети повече >>
 
Стоматологична помощ по време на бременност

Сложните физиологични промени в организма на бременната жена при определени ситуации могат да нарушат крехкото равновесие в устата между резистентността на тъканите и патогенните фактори. Защо това е така и как да се предпазите можете да научите от информацията на нашия консултант по стоматологично здраве д-р Ангел Милев.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Страница 12 от 20