За нея


Полиморфизъм в MTHFR гена

Изследване на полиморфизмите (генни варианти) C677T и A1298C в MTHFR (метилентетрахидрофолат редуктаза) гена при повтарящи се спонтанни аборти с неизяснена причина.

Изследване на полиморфизъм A1298C в MTHFR гена преди асистирано (ин витро) оплождане за оценка на индивидуалния отговор на яйчникова стимулация.

articles/jenata3.gif
прочети повече>>
 
Изследвания преди операция

По-долу са изброени необходимите изследвания преди операция и сроковете за тяхното изпълнение.

articles/jenata6.gif
прочети повече>>
 
Профилактика на вродена цитомегаловирусна инфекция

Цитомегаловирус /ЦМВ, Cytomegalovirus hominis/ принадлежи към групата на херпесните вируси.


Човекът се заразява еднократно и вирусът остава пожизнено в тялото му в неактивно състояние. Когато имунната система се потисне от лекарства, болести или бременност, това може да реактивира вируса.

articles/jenata4.gif
прочети повече>>
 
Профилактика на вродена токсоплазмоза

Токсоплазмозата е заболяване, което се предизвиква от едноклетъчния паразит токсоплазма /Toxoplasma gondii/. Разпространението на паразита и заразяването на хората зависи както от географските условия - топъл климат, висока влажност на въздуха и ниска надморска височина, така и от хигиенните и диетични навици – брой на опаразитените котки, нисък социален статус и хранене със сурово или недобре термично обработено месо.

articles/jenata5.gif
прочети повече>>
 
Ултразвук в гинекологията

Ултразвуковото изследване (ехография, сонография) е неизменна част от съвременната консултация в гинекологичната практика. Представлява съвременен неинвазивен метод, при който чрез трансабдоминален (през корема) или трансвагинален (през влагалището) достъп се оглеждат тазовите органи, както и евентуални тазови формации и се оценяват тяхната големина, разположение, кръвоснабдяване.

articles/jenata2.gif
прочети повече>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 8 от 9