За нея


31-дневно мартенско предизвикателство за жени

През женския месец март ви предлагам да подобрите своята фертилност чрез промяна в начина на живот за 31 дни. Темата е предназначена за жени в репродуктивна възраст, които изпитват затруднения в постигането на мечтата – раждане на живо и здраво дете. Ние, жените, можем всичко и за нас 31-дневно предизвикателство ще е като детска игра. Можете да видите целия мотивационен албум на адрес 31-дневно предизвикателство - как да подобрим своята фертилност.

прочети повече >>
 
Успеваемост на ин витро процедурите в България с финансиране от ЦАР за седемгодишен период

Успеваемостта при ин витро оплождане често е тема за бурни разговори, ожесточени спорове, спекула, фалшиви данни, слухове, полуистини и откровени лъжи. Това води и до нереалистични очаквания от страна на пациентите. В тази таблица ви представяме успеваемостта на ин витро процедурите в лечебните заведения, които имат сключен договор с Център за асистирана репродукция. Статистиката обхваща седемгодишен отчетен период 2015-2021 г. вкл. Очаквайте скоро и успеваемост по възрастови групи.

прочети повече >>
 
Лечебни заведения с договор с ЦАР за 2023 г.

Центърът за асистирана репродукция (ЦАР) публикува списък с лечебните заведения, с които има сключен договор за 2023 г.

За ваше улеснение публикуваме и тук списък, разпределен по градове. Линковете са активни и водят към координатите на съответното лечебно заведение. Темата е насочена към пациентите, които имат нужда от финансиране за ин витро оплождане и отговарят на критериите за финансиране на ЦАР.

прочети повече >>
 
Инфекции преди и по време на бременност

Някои инфекции преди и по време на бременност могат да навредят както на бременната жена, така и на развиващия се плод. Те могат да причинят сериозни заболявания, вродени дефекти и увреждания за цял живот. Не винаги можете знаете дали сте заразена, тъй като някои инфекции не са свързани с болестни симптоми. С други думи, вие можете да се чувствате здрава, но въпреки това да имате заболяване, което потенциално може да ви навреди.

прочети повече >>
 
Когато медицината се развива заради пациентите - 30 години ин витро в България и ролята на едно сдружение

През януари тази година (2018 г.) Илияна Тирилова, първото българско бебе, родено след ин витро оплождане, навърши 30 години. Два месеца след това сдружение „Зачатие“, първата българска неправителствена организация на пациенти с репродуктивни проблеми, навърши 15 години. През тези години асистираната репродукция се превърна от иновация в стандартна процедура по целия свят. У нас ин витро центровете скоро ще станат 40, стотици хора работят в тази сфера, броят на пациентите е почти константен, в страната годишно се правят повече от 10 000 процедури, имаме държавно финансиране, което играе все по-сериозна роля в битката срещу безплодието...

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 1 от 9