За него


Изисквания към еякулата за изследване
Тези изисквания са съобразени с указанията на Световната Здравна Организация към андрологичните лаборатории и специалисти, извършващи спермален анализ. Тяхното спазване гарантира максимална достоверност и прогностична стойност на резултатите от спермалния анализ. 


Начини за отделяне на еякулат за изследване:
articles/sperms.gif

прочети повече>>
 
Показания за извършване на спермален анализ
Съвременната медицина предлага извършването на спермален анализ като неизменна част от оценката на репродуктивното и сексуално здраве на мъжа. Спермален анализ се препоръчва на мъже в репродукнивна възраст при следните показания:

  • Оценка на репродуктивните способности при мъже, които нямат деца и правят опити да станат биологични бащи
articles/microscope1.gif
прочети повече>>
 
Лекарства и сперматогенеза
В тази статия са изброени лекарства, за които има медициннски данни, че влияят негативно върху сперматогенезата или еректилната функция и могат да доведат до инфертилитет. Ако приемате някое от тези лекарства, непременно съобщете това на Вашия лекар.

  • Анаболни стероиди: Сустанон (Sustanon), Дека-дураболин (Deca-Durabolin), Дианабол (Dianabol), Анавар (Anavar), Станозолол (Stanozolol)
articles/pills.gif
прочети повече>>
 
Азооспермия – липса на сперматозоиди в еякулата
Липсата на сперматозоиди в еякулата е проблем, който по ефект върху психиката на мъжа се равнява на диагнозата раково заболяване.

Макар да звучи лесно като заключение, нашата практика показва, че то се бърка много често. Това се дължи основно на факта, че у нас спермограми се правят в лаборатории без специализирано оборудване и от специалисти без нужната квалификация да извършват спермален анализ.
articles/azoospermia.gif
прочети повече>>
 
<< Начало < Предишна 11 12 Следваща > Край >>

Страница 12 от 12