За него


Здрав преди да станеш баща

Здравето на мъжа преди да стане баща е важна тема, която по неясни причини липсва в нашето здравеопазване.

С тази статия искаме да обърнем внимание върху възможностите да подобрите здравословното си състояние в периода на семейно планиране и така да намалите рисковете от проблеми при зачеването и износването на бъдещото Ви дете.

articles/man3.gif
прочети повече >>
 
Спермограма - проблеми и решения

По отношение на мъжкия фактор на безплодието обществото ни е все още в дълбока, безпросветна тъма. Информацията е оскъдна, неточна, непълна и често е тотално погрешна. Източниците на вярна информация са малко, а страховете на мъжа - огромни, но често необосновани.

Статията е опит за разяснение на поне част от основните притеснения при мъжете, на които предстои спермален анализ.                                            

articles/man1.gif
прочети повече >>
 
Помощ при онкологични заболявания

В тази статия ще ви запознаем с възможностите за съхранение на репродуктивните способности при мъже, на които е поставена диагноза рак на тестиса. Важно е тези възможности да се познават, защото действията по съхранение на гамети (сперматозоиди) трябва да предшестват основното лечение на заболяването. Същите препоръки се отнасят и за други видове рак, при които лечението се извършва с методи, оказващи негативно влияние върху сперматогенезата, като химиотерапия или лъчетерапия.

прочети повече >>
 
Ретроградна еякулация и аспермия

Ретроградната еякулация представлява разстройство в нормалния физиологичен процес на еякулация и засяга не повече от 1% от мъжете с репродуктивни проблеми. В норма по време на оргазъм сперматозоидите преминават от тестисите през епидидима, семепроводите и простатната жлеза, където се смесват с отделяния от нея секрет. Оттам спермата се движи в посока към уретрата, пениса и излиза навън през външния отвор на уретрата по време на еякулация.

articles/man6.gif
прочети повече>>
 
Оценка на еректилната функция

Международен индекс на еректилна функция – въпросник за оценка. 
Въведение: Въпросите се отнасят за Вашия сексуален живот в периода на последните 4 седмици. Моля опитайте да отговорите възможно най-честно и точно, като изберете най-подходящия за Вас отговор.

 

Имайте предвид следните дефиниции:

articles/man5.gif
прочети повече>>
 
<< Начало < Предишна 11 12 Следваща > Край >>

Страница 11 от 12