За него


Въпросник за репродуктивна оценка на мъжа

Уважаеми пациенти, ако искате да получите нашето мнение по отношение на Вашето състояние, можете предварително да попълните бланката, като отбележите правилния отговор и попълните празните полета. Ако имате въпроси, на които се затруднявате да отговорите, те ще бъдат обсъдени с лекаря. Предоставената от Вас информация ще се съхранява конфиденциално и ще бъде използвана само с Ваше разрешение.

прочети повече >>
 
Български легенди и митове за мъжкия инфертилитет

В областта на репродуктивното здраве българската медицинска доктрина не престава да ме изумява с две неща - с погрешните тези, които създава и с мрачната решителност, с която ги защитава. В стремежа си да съм полезна с информация за по-широк кръг хора, реших да опиша няколко мита, с които от години се срещам в ежедневната си работа с пациентите. Приемете моя сарказъм като горчив опит да прикрия болката си от неразбирането на проблема.

прочети повече >>
 
Домашен тест за оценка на сперматозоидите - предимства и недостатъци

Нарастващата тенденция за автоматизация на процесите в медицината не подмина и областта на репродуктивното здраве. От няколко години на пазара има тестове за оценка на сперматозоидите в домашни условия, а от началото на 2017 – и мобилно приложение. В тази статия ще ви представя по пет предимства и недостатъци на домашните тестове в сравнение с класическия спермален анализ в лечебно заведение.

прочети повече >>
 
Некрозооспермия

Некрозооспермия е медицински термин, който означава, че процентът на витални сперматозоиди в еякулата е под долната референтна граница и процентът неподвижни сперматозоиди в еякулата е над долната референтна граница. Според петото издание на СЗО за оценка на еякулата при мъжа WHO laboratory manual for the examination of human semen and sperm-cervical mucus interaction: 5th Edition /2010/ долната граница на витални сперматозоиди е 58%, т.е. в семенната проба трябва да има поне 58% витални сперматозоиди. Под този процент след спермален анализ се поставя заключение некрозооспермия.

прочети повече >>
 
Бебето се бави - какво да направя? Кратко указание за мъже

Тази статия е за вас, ако:

  • сте мъж в репродуктивна възраст
  • имате партньорка, с която искате да имате дете
  • бременност не се получава въпреки редовните ви сексуални контакти
  • вече имате едно дете, но второто се бави
  • искате да разберете защо
  • не знаете какво да направите и към кого да се обърнете за помощ
  • прочети повече >>
     
    << Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

    Страница 8 от 12