За него


По-щастливи и по-здрави за по-дълго време

Movember - една кампания за здравно образование. През месец ноември всяка година световната здравна общественост провежда редица инициативи относно мъжкото здраве. Началото на това движение е през 2003 г., когато е основана Фондация "Movember" - глобална благотворителна организация, чиято цел е да помогне на мъжете да имат дълъг и щастлив живот в добро здраве.

прочети повече >>
 
За мъжкия инфертилитет от списание 9 месеца

Темата, свързана със създаването на новия живот, засяга еднакво и мъжа, и жената. Понякога обаче цялата „отговорност“ по успешното дирижиране на любовния сценарий сякаш пада върху крехките плещи на нежната половинка. Особено тогава, когато има диагноза „мъжки фактор“. Потърсихме компетентното мнение на специалист в лицето на д-р Мариела Даскалова – лекар с 25-годишна преподавателска практика в Катедрата по анатомия, хистология и ембриология при Медицинския университет – Пловдив.

>> прочети повече
 
Къде да направя спермограма?

Често ни питате къде да направите спермограма. Лечебните заведения, които имат право да правят спермограми, са регистрираните по чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето заведения за болнична и извънболнична помощ. Пълен списък с адреси и данни за контакт се намира на страницата на Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Всички останали лечебни заведения, които предлагат да правят спермограми, извършват тази дейност в нарушение на закона, въпреки многогодишните ни усилия това да се забрани.

прочети повече >>
 
Нормозооспермия - лекарят ви очаква

Нормалната спермограма не е достатъчна

И така, спермограмата ви е с нормални параметри. Чудесно! Въпреки това трябва да се срещнете с лекар. Защо? Ще разберете, ако прочетете статията.

прочети повече >>
 
Условия и ред за вземане на сперматозоиди

Уважаеми пациенти, тази статия е в отговор на многобройните ви въпроси за това, какви изследвания са задължителни при процедурите по вътрематочна инсеминация и ин витро оплождане. Нормативният документ, който регламентира необходимите изследвания, е Наредба № 28 от 20 юни 2007 г. за дейности по асистирана репродукция, издадена от министъра на здравеопазването. В няколко последователни материала публикуваме извадки от наредбата с някои кратки обяснения.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 6 от 12