За него


Диагностика на мъжкия инфертилитет - втора част

Ако заключението от сперматогенезата е различно от нормозооспермия или при наличие на клинични признаци за здравословни проблем с влияние върху сперматогенезата, се препоръчва продължаването на диагностичния процес с допълнителни изследвания и консултации.

прочети повече >>
 
Диагностика на мъжкия инфертилитет - първа част

От древните лекари ни е останала фразата „Bene diagnoscitur, bene curatur“. Правилната диагноза е в основата на успешното лечение - спазването на този принцип спестява много време, нерви и средства на пациентите, като ги предпазва от хронифициране на заболяванията и неадекватно, излишно или недостатъчно лечение.

прочети повече >>
 
Спермален анализ - референтни граници
Референтните граници в тази статия са съобразени с петото издание на СЗО за оценка на еякулата при мъжа WHO laboratory manual for the examination of human semen and sperm-cervical mucus interaction: 5th Edition /2010/. В таблицата са показани долните референтни граници /5-ти персентил, 95% доверителен интервал/, както и други общоприети гранични стойности на спермалните показатели. 2012-1-sperm.jpg
прочети повече>>
 
Спермален анализ - номенклатурни термини
Термините в тази статия описват спермалните показатели и са съобразени с петото издание на СЗО за оценка на еякулата при мъжа WHO laboratory manual for the examination of human semen and sperm-cervical mucus interaction: 5th Edition /2010/. Информация за терминологията в репродуктивната медицина можете да получите от раздел Речник. 2012-2-sperm.jpg
прочети повече>>
 
Биохимичен анализ на еякулата
Функционална оценка на някои органи от мъжката репродуктивна система

Спермалният анализ включва оценка на гаметите /сперматозоидите/, както и на семенната плазма. Нормалното количество еякулат е между 1,5 и 6,0 мл и съдържа секрет от:

  • тестиси, епидидими и семепроводи  - 0,1-0,2 мл
  • простатна жлеза - 0,5-1,0 мл
  • семенни мехурчета - 1,0-3,0 мл
  • булбо-уретрални жлези и уретра - 0,1-0,2 мм
bha.gif
прочети повече>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 4 от 7