Азооспермия – липса на сперматозоиди в еякулата
Липсата на сперматозоиди в еякулата е проблем, който по ефект върху психиката на мъжа се равнява на диагнозата раково заболяване.

Макар да звучи лесно като заключение, нашата практика показва, че то се бърка много често. Това се дължи основно на факта, че у нас спермограми се правят в лаборатории без специализирано оборудване и от специалисти без нужната квалификация да извършват спермален анализ.
articles/azoospermia.gif
прочети повече>>
 
Здрав преди да станеш баща

Здравето на мъжа преди да стане баща е важна тема, която по неясни причини липсва в нашето здравеопазване.

С тази статия искаме да обърнем внимание върху възможностите да подобрите здравословното си състояние в периода на семейно планиране и така да намалите рисковете от проблеми при зачеването и износването на бъдещото Ви дете.

articles/man3.gif
прочети повече >>
 
Професионален риск и репродукция

Ефектите на работната среда върху репродуктивното здраве на мъжа са все още недостатъчно проучени.

Професионални вредности се наричат субстанции или работни ситуации, които могат да увредят способността на мъжа да има здрави деца. Това може да стане по няколко начина:

articles/man4.gif
прочети повече>>
 
Спермограма - проблеми и решения

По отношение на мъжкия фактор на безплодието обществото ни е все още в дълбока, безпросветна тъма. Информацията е оскъдна, неточна, непълна и често е тотално погрешна. Източниците на вярна информация са малко, а страховете на мъжа - огромни, но често необосновани.

Статията е опит за разяснение на поне част от основните притеснения при мъжете, на които предстои спермален анализ.                                            

articles/man1.gif
прочети повече >>
 
Ретроградна еякулация и аспермия

Ретроградната еякулация представлява разстройство в нормалния физиологичен процес на еякулация и засяга не повече от 1% от мъжете с репродуктивни проблеми. В норма по време на оргазъм сперматозоидите преминават от тестисите през епидидима, семепроводите и простатната жлеза, където се смесват с отделяния от нея секрет. Оттам спермата се движи в посока към уретрата, пениса и излиза навън през външния отвор на уретрата по време на еякулация.

articles/man6.gif
прочети повече>>
 
Оценка на еректилната функция

Международен индекс на еректилна функция – въпросник за оценка. 
Въведение: Въпросите се отнасят за Вашия сексуален живот в периода на последните 4 седмици. Моля опитайте да отговорите възможно най-честно и точно, като изберете най-подходящия за Вас отговор.

 

Имайте предвид следните дефиниции:

articles/man5.gif
прочети повече>>
 
Причини за инфертилитет при мъжа
Има много на брой известни заболявания и състояния, които могат да доведат до невъзможност или до сериозни трудности един мъж да стане биологичен баща. В статията са изброени само някои от тези известни на науката причини.

Основни групи причини:
04_prichini.jpg
прочети повече>>
 
Пет основни мъжки заблуди

Мъжкото безплодие е все още в периферията на общественото внимание. За него се говори с недомлъвки и зле прикрити зад маската на иронията страх и срам. Статията е опит да разсеем поне пет от основните заблуди при мъжете, на които предстои да вървят по пътя на мечтаното бащинство.

03_5delusions.jpg
прочети повече>>
 
Тютюнопушене и репродуктивно здраве на мъжа

При мъжа тютюнопушенето вреди сериозно на репродуктивните способности. Цигарите съдържат множество токсични, канцерогенни и мутагенни вещества. Тютюнопушенето доказано намалява основните параметри на сперматогенезата - концентрация, подвижност, виталитет и морфология на сперматозоидите, както и еректилната функция, защото:

02_smoke.jpg
прочети повече>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 3 от 3