За него


Обръщение към родителите на момчета

В работата си основно консултирам пълнолетни мъже с репродуктивни проблеми. От тях към 2% са закъснели с лечението си – оперативно и хормонално. То е трябвало да бъде проведено до 1-годишна възраст, а е отложено с години от родителско безхаберие и неправилна здравна помощ. В следващите няколко реда ще ви разкажа какъв е проблемът и защо се обръщам към родителите на момчета.

прочети повече >>
 
Какво е добре да знаем за мъжкото репродуктивно здраве

През месец ноември всяка година световната здравна общественост провежда редица инициативи относно мъжкото здраве. Началото на това движение е през 2003 г., когато е основана Фондация „Movember“ – глобална благотворителна организация, чиято цел е да помогне на мъжете да имат дълъг и щастлив живот в добро здраве. Затова през ноември ви предлагам няколко факта за мъжкото репродуктивно здраве.

прочети повече >>
 
Коронавирус и мъжко репродуктивно здраве

В последните две години световната здравна общественост обръща сериозно внимание на пандемията, причинена от коронавирус SARS-CoV-2. Много често моите пациенти ми задават въпроси, свързани с тяхната плодовитост. В този обзор ще ви запозная с натрупаните данни за ефекта на заболяването върху мъжкия фертилитет.

прочети повече >>
 
Репродуктивното здраве при мъжа е липсваща тема в българското здравеопазване

Д-р Даскалова, неслучайно Ви поканихме за корица на ноемврийския ни брой, защото месец ноември традиционно е посветен на мъжкото здраве. Кажете ни откога датира тази кампания.

През месец ноември всяка година световната здравна общественост провежда редица инициативи относно мъжкото здраве. Началото на това движение през 2003 г. поставя Фондация „Movember“ – глобална благотворителна организация, чиято цел е да помогне на мъжете да имат дълъг и щастлив живот в добро здраве.

прочети повече >>
 
Здрав преди да станеш баща

Здравето на мъжа преди да стане баща е важна тема, която по неясни причини липсва в нашето здравеопазване. С тази статия искаме да обърнем внимание върху възможностите да подобрите здравословното си състояние в периода на семейно планиране и да намалите рисковете от проблеми при зачеването и износването на бъдещото ви дете.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 12