Любов и разум по време на пандемия

Здравейте, приятели. Позволяваме си да се обърнем така към вас, нашите пациенти, защото с годините сме изградили трайни отношения, които днес са поставени на изпитание. Бременността е състояние на повишена тревожност, ние отлично разбираме това и винаги сме подхождали с емпатия към вашите страхове. Същото се отнася и за родителството, а това важи с особена сила за младите родители, които нямат предишен опит в отглеждането на дете. В моменти на извънредно положение, тези страхове са в пъти повече и по-силни. Ние никога не сме бягали от своите задължения на лечители, независимо от рисковете за нас.

Телефоните ни звънят непрекъснато и понякога ни е физически невъзможно да отговорим на всички позвънявания. Това не е израз на нежелание от наша страна да сме до вас в тези трудни дни, уверяваме ви, че работим на предела на физическата си издръжливост. Същевременно не бива да допускаме грешки от преумора, а това е реална опасност в тези дни и вероятно в следващите седмици.

Ние нямаме намерение да отказваме помощ, независимо от трудностите. Уверяваме ви, че можете да разчитате на нас, както винаги досега. Както вече ви информирахме, взели сме всички мерки за ограничаване на рисковете от инфекция. Призоваваме и вас да спазвате както лична хигиена, така и медийна хигиена. Както се грижите за телата си и не ядете мръсна и развалена храна, така ви приканваме да не четете и слушате "мръсни и развалени" източници на информация. Страховете, конспиративните теории, необоснованата паника или обратно, притъпяването на здравия разум и безотговорното поведение, са неща, които могат да ви навредят дори повече от заразата с грип.

Занятията в училището за родители, както и курсовете ни за кърмене, продължават, защото бебетата трябва да се хранят, обличат и защитават. При нас, както знаете, тези срещи са индивидуални и не носят риск от заразяване. На тел. 0893 530 580 можете да попитате акушерката какви са възможностите за безплатни и платени консултации.

По-долу припомняме нашите координати и възможности за връзка с нас.

Стартирали сме нова услуга, чрез която ще можете да се допитвате до нас от разстояние. Тази консултация е подходяща за пациенти от отдалечени райони на страната, живеещи в чужбина или за тези, които по някаква причина не могат да дойдат физически до нас. Можете да получите онлайн консултация от нашите специалисти, като използвате платформата за телемедицина:

Онлайн консултация

Преди да се обърнете към нас за консултация, моля прочетете статията Какво да очакваме от онлайн консултациите.

Можете и да ни последвате във Фейсбук - Д-р Васил Даскалов и Д-р Мариела Даскалова.

Д-р Даскалова поддържа две безплатни консултативни теми на сайта на сдружение "Зачатие", в които можете да ѝ задавате въпроси в две направления:

Ако искате да ни посетите лично, по-долу са нашите координати и възможностите за записване на час.

Пощенски адрес:

Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив
бул. Пещерско шосе № 115
Пловдив 4000

Телефони:

  • записване за консултация: 032 81 06 83, 0893 530 580
  • акушерки: 0893 530 580
  • д-р Даскалова: 0898 99 55 32

Електронен адрес:

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Работно време:

  • Понеделник до петък: от 8.00 до 20.00 ч.
  • Събота, неделя и официални празници: само по спешност

Прегледите и консултациите се извършват по график след предварително записване.

И накрая, но не по важност.

В Китай се заразиха 15% от здравните работници. В Италия се заразиха 5% от здравните работници.

Ние сме в рисковата група. Пазете ни, за да можем да се грижим за вас. Пазете вашите лекари, фармацевти и помощник-фармацевти, зъболекари, медицински сестри и акушерки, лаборанти и други специалисти по здравни грижи, щадете личните си лекари и педиатри, колегите от спешната помощ, колегите от инфекциозните отделения, които ще поемат основния поток от пациенти, както и всички здравни специалисти, които са на фронтовата линия и ще бъдат изложени на риск в по-висок процент от останалите хора.

Нека помним, че:

  • животът продължава;
  • жените раждат и в моменти на криза;
  • важно е да се грижим за себе си и за уязвимите групи хора;
  • любовта и здравият разум ще ни помогнат да преодолеем и това изпитание!