Невенът – защитна обвивка за деликатната бебешка кожа

Създаването на нов живот е преживяване, което ни дава чувство на дълбока връзка с природата. В този уникален момент природата ни подарява най-силното чувство, на което сме способни - безусловната любов между родител и дете. Това е интуицията, която кара мама и татко да вярват, че всичко се случва правилно.

Любов, светлина и топлина са основните и животоподдържащи нужди в невръстния живот на новороденото. В момента, в който бебето напусне комфорта на майчината утроба, то започва да се развива с всеки изминал ден. Деликатната кожа вече е единствената защитна обвивка на малкия организъм и единствената бариера между вътрешния и външния му свят. Младата кожа обаче е все още много тънка и пропусклива и се нуждае от изключително нежна грижа, особено през първите 3 години, през които се развива до пълната си функционалност.

Децата откриват света, докосвайки и усещайки, чрез кожата си. Деликатният допир, галенето и ласките са истински балсам за душата и спомагат здравословното развитие. За саморегулиращите функции на младото тяло, поддържането на здравословен баланс на кожата е предизвикателство. Всеки развиващ се организъм се нуждае от защитено място и топла обвивка, където да расте. Това е и мястото, където свойствата на невена могат да помогнат на кожата.

Благодарение на защитното си и успокояващо действие върху кожата, невенът е водещото растение в серията за грижа за бебета и деца от Weleda. Специално при бебета и малки деца кожата образува защитен слой със запаси от мазнини, за да осигури здравословното функциониране на вътрешните органи. Но младата кожа не може да се адаптира сама при внезапни промени в температурата. Бебешката кожа се нуждае от допълнителна закрила под формата на любящи грижи, осигуряване на подходящо облекло и температура. Тук е мястото на успокояващите екстракти от невен, които подпомагат развитието на устойчивост и защитна функция на младата кожа.

Наред с появата на мъничето, родителите започват да се интересуват кои са най-подходящите продукти за грижа на новия живот. Природата обаче е осигурила всичко, от което родителите се нуждаят, за да защитят и да се грижат за своите деца. Пионер в сферата на натуралната бебешка грижа, Weleda създава бебешки продукти с невен с аромати, които са създадени от самата компания – нещо специфично, което помага на Weleda да се отличи от останалите. Нежните и толерантни към кожата етерични масла са подбрани заради съвършената им хармония с естествения аромат на деликатната бебешка кожа. Сертифицираните със знака на NATRUE бебешки продукти се грижат за чувствителната кожа на бебето и детето от първия ден.

Ценните съставки на невена се проявяват много силно в крема против подсичане на Weleda, който с успокояващите си качества подпомага възстановяването на кожата. Кремът против подсичане с невен вече може да бъде намерен в много домове, препоръчва се от акушерки и майки. Тяхното доверие в силата на природата е проверено в продължение на повече от 30 години, превръщайки го в пръв избор на родителите, когато става въпрос за защита и грижа за зоната на пелените. Той поддържа естествената издържливост на деликатната бебешка кожа, успокоява зачервяванията и раздразненията и стимулира възстановяването на кожата в деликатната зона на пелените

Толкова е хубаво, когато Вие и бебето се наслаждавате на къпането! За тези моменти на споделено щастие Weleda препоръчва нежният душ-гел и шампоан с невен с безценни екстракти от органичен невен нежно почиства чрез захарни тензиди, прави косата на бебето лесна за разресване, плюс това е и изключително нежен към очите. Кога е най-подходящото време за къпане? То определено зависи от ритъма на Вашето семейство и предпочитанията на детето Ви. Ако за него къпането е по-скоро успокояващо, това може да е идеалният вечерен ритуал.

Времето за къпане е също и чудесен начин да включите другите членове на семейството в ежедневните грижи. По-специално много бащи обичат да се грижат за бебето си по време на къпане. Един съвет от Weleda: бебетата обичат постоянството. Затова, ако сте открили подходящото време за къпане и любим продукт, старайте се да  се придържате към тях.