Училище


Световен ден на пациентската безопасност

На 17 септември международната здравна общност отбелязва деня на пациентската безопасност. Като специалисти, които от 15 години защитават правата на пациентите, се включваме в тази  инициатива. Безопасността на пациентите е сериозен проблем за общественото здраве. Отраслите с по-висок риск, като авиация и ядрена промишленост, имат много по-добри показатели, отколкото в здравеопазването. Подобряването на безопасността на пациентите е едно от най-големите предизвикателства пред здравната система и засяга специалисти, компании за медицински технологии, финансови институции и регулаторни органи.

>> прочети повече
 
Как присъствието на акушерките влияе върху грижите и резултатите от раждането?

Въпреки че делът на болничните раждания, посещавани от акушерки, непрекъснато нараства, влиянието на тяхното присъствие върху грижите за раждането и перинаталните резултати остава неясно. Едно проучване от края на 2018 г., публикувано в Birth, сравнява грижата по време на раждане и резултатите от раждането между здрави, нискорискови първораждащи жени, които раждат в медицински центрове в САЩ с комбинирани (от акушерки и лекари) грижи с такива, осъществявани само от лекари.

>> прочети повече
 
Училище за родители 2019 - индивидуално и безплатно

Уважаеми бъдещи родители, и през 2019 г. продължава нашата инициатива Безплатно училище за родители, която се провежда от Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив.

Занятията ни се провеждат всеки работен ден в удобно за вас време след предварително записване на тел. 0893 530 580 или 032 81 06 83 и са с продължителност до 45 минути. Примерни теми можете да намерите в статията Училище за родители.

продължава>
 
Дерматологичният овес за уязвимата кожа

Скъпи бъдещи и настоящи майки!

Целта на нашето училище за бъдещи родители, което от години е индивидуално и безплатно, е да ви предоставяме информация за различни аспекти на бременността и раждането. С тази статия продължаваме да ви запознаваме с полезните продукти на нашите партньори от A-Derma.

>> прочети повече
 
Омега-3 за здравето на вашето бебе

Наред с другите важни витамини и минерали, които една бъдеща майка трябва да си набавя, от ключово значение е и достатъчният прием на Омега-3 мастни киселини. Те се съдържат в по-големи количества в някои морски студеноводни риби, като херинга, сьомга и др., които е препоръчително да присъстват в диетата ни поне два пъти седмично. Част от докозахексаеновата киселина (DHA) се поема от плода чрез плацентата, ето защо е препоръчително бъдещите майки да увеличат хранителния прием на тази важна съставка (с около 200 mg дневно над количествата, които по принцип приемат). DHA e необходима на плода и на новороденото, защото участва в изграждането на мозъчните структури и очната ретина.

>> прочети повече
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 5 от 9