Новини


28 февруари - ден на редките болести

Разбира се, ние като лекари мислим за редките болести всеки ден, защото се срещаме с хора, които живеят с редки болести и се опитваме да повишаваме своята квалификация относно диагностиката, профилактиката и лечението им. Редките болести в своята съвкупност засягат голям брой хора в България. Активностите ни в тази посока са да информираме общността за някои от тях, които имат отношение към репродуктивното здраве. Някои факти за редките болести можете да научите от албума ни Ден на редките болести.

 
Препоръки преди забременяване

От архива - да си припомним нещо старо, но златно - нашите препоръки преди забременяване.

Защо е важна тази тема и какво включва тя?

прочети повече >>
 
Д-р Йоана Тачева е новия член на нашия екип

Здравейте, приятели! Време е да ви представим новото лице в нашия център. Д-р Йоана Тачева е специалист акушер-гинеколог, който вече работи при нас. Разбира се, нашите редовни пациенти знаят, че д-р Тачева изобщо не е „ново лице“, защото работи при нас от 3-ти курс на следването си по медицина. Първо като доброволец, а сега вече и като пълноправен член на екипа и лекар със специалност. Млад, всеотдаен специалист, с много енергия и желание за работа, д-р Тачева може да предложи голям диапазон от прегледи и консултации по гинекологични и акушерски проблеми, профилактика и репродуктивни затруднения.

прочети повече >>
 
4 февруари - световен ден за повишаване на осведомеността относно раковите болести

Ежегодно на 4 февруари международната здравна общност обръща внимание на раковите заболявания. Ракът възниква в резултат на промени в група нормални клетки в тялото, което води до необичаен растеж, образуващ тумор; това важи за всички видове рак с изключение на левкемия (рак на кръвта). При младите мъже, с които се срещам в ежедневната си практика, раковите заболявания не са чести. В статията Помощ при онкологични заболявания са описани възможностите за съхранение на репродуктивните способности при мъже, на които е поставена диагноза рак на тестиса.

прочети повече >>
 
Д-р Даскалов на корицата на списание Аптеки 36.6

Февруарският брой на списание Аптеки 36.6 е вече в обръщение, а д-р Васил Даскалов е на корицата на броя. В статията си д-р Даскалов, който от 20 години се грижи за здравето на жените от Пловдив и региона, разказва за професионалния си път и споделя вижданията си за важни теми в сферата на репродуктивното здраве - женската консултация, феталната медицина и ултразвуковата диагностика.

С благодарност към нашите приятели и партньори от Аптеки 36.6, които ежемесечно в продължение на много години информират обществеността за важни здравни теми. Статията можете да прочетете и в блога - Грижата за бременността започва с профилактика и превенция“.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 2 от 38