Новини


Нашите автори в списание и блог Аптеки 36.6

Скъпи настоящи и бъдещи родители, и през 2022 г. специалисти от нашия екип са автори в Списание Аптеки 36.6. Вече трета година ние присъстваме в луксозното списание с подробни и достоверни материали. Можете да ги прочетете безплатно в рамките на месеца, а след това и в блога. Тези, които вече ни познавате, знаете, че за нас разпространението на здравни знания е постоянен и неотменен ангажимент към нашата общност. А тези, които още не ни познавате – надяваме се също да намерите при нас нужната ви информация и тя да ви е полезна по пътя на родителството. Първата статия за новата година е написана от д-р Мариела Даскалова и е посветена на трудната тема Коронавирус и мъжко репродуктивно здраве.

 
Благодарим!

В края на 2021 година искаме да благодарим на всички наши пациенти:

  • за доверието, което ни гласувате;
  • за позитивните емоции, които споделяте с нас;
  • за любовта, с която сгрявате премръзналите ни души;
  • за критиката, с която ни стимулирате да ставаме по-добри
  • и задето не ни забравяте, дори когато вече нямате нужда от нас!
прочети повече >>
 
Как да ни намерите в почивните дни

Ето, че и тази трудна година е към края си. Какво ново при нас? Решили сме последният ни работен ден да е 19-ти декември, а след това да си дадем дъъъъълга почивка и да отворим пак чак на 4-ти януари. Молим ви да не ни се сърдите, че не можем да ви предложим часове за преглед в този период. Обещаваме да оползотворим времето за повишаване на квалификацията си, а не да се отдадем на двуседмично лентяйство. Ако все пак през това време имате нужда от нас, ето как можете да ни намерите.

прочети повече >>
 
Д-р Даскалова на корицата на списание аптеки 36.6

Месец ноември традиционно е посветен на мъжкото здраве. Д-р Даскалова беше поканена за корица на ноемврийския брой на списание Аптеки 36.6, а в пространното интервю с нея можете да научите защо е важно държавата да обърне внимание на мъжкото репродуктивно здраве като част от общото здраве и благополучие на мъжа.

прочети повече >>
 
Оценка на феталната анатомия в първи триместър

Бременността е прекрасен етап от живота на жената. Моята специалност ми дава възможност ежедневно да се радвам на новия живот. В огромния процент от случаите бебетата са здрави и за специалиста по фетална медицина остава удоволствието да оцени това здраве и да го демонстрира на бъдещите родители. С напредъка на технологиите и възможността безопасно да проследяваме развитието на бебето чрез съвременните ултразвукови апарати, тази оценка се извършва все по-рано в хода на бременността. В първи триместър, между 11+0 г.с. до 13+6 г.с., е срокът за комбиниран скрининг за хромозомни аномалии, който се прави в България от почти 15 години и е регламентиран с Наредба 26 от 2007 г. на Министерството на здравеопазването. Бременните жени вече са доста добре информирани и знаят какво представлява този скрининг. Оценката на феталната анатомия в този срок обаче включва много повече измервания, респективно познания, отколкото необходимите за скрининга. Прочетете в блога на Аптеки 36.6 Оценка на феталната анатомия в първи триместър.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 8 от 38