Новини


Човек на годината 2022 - номинация на д-р Мариела Даскалова от БХК

Всяка година отбелязваме 10 декември като Международен ден на правата на човека, защото на 10 декември 1948 г. е приета Всеобщата декларация за правата на човека. По този повод Българският хелзински комитет, организация с 30-годишна история, провежда кампания Човек на годината. Номинацията на д-р Мариела Даскалова е за правозащитната ѝ дейност в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми в България. На 8 декември 2022 г., в навечерието на Международния ден на правата на човека, бяха връчени петнайстите годишни награди на Българския хелзинкски комитет „Човек на годината“ за принос към правата на човека и правозащитността. Всички номинирани и церемонията по връчването на наградите можете да видите в линка.

 
Всяка жена заслужава най-добрата здравна грижа по време на бременност

В брой 18 на списание „Искам бебе“ можете да прочетете интервюто на Радина Велчева с д-р Васил Даскалов. Всяка жена заслужава най-добрата здравна грижа за своята бременност. Ще намерите отговори на много въпроси, например:

  • различна ли е бременността, постигната след лечение на безплодие
  • какви са изискванията към специалиста по фетална медицина
  • особености на скрининга в първи триместър при бременностти след асистирана репродукция
  • колко е важна апаратурата и квалификацията на лекаря
  • и какво може да повлияе по време на вътреутробното развитие на бебето.
 
Movember

Месец ноември традиционно посвещаваме на мъжкото здраве. Статията на д-р Мариела Даскалова „Какво е важно да знаем за мъжкото репродуктивно здраве“ можете да прочетете в блога на нашите партньори и приятели от Аптеки 36.6.

 
Европейска седмица на фертилността 2022

Европейската седмица на фертилността за 2022 година е под надслов „25 милиона съдби: Едно и също предизвикателство“ и се провежда от 7 до 13 ноември, като се фокусира върху личните съдби, пропуските и бариерите по отношение на лечението на пациентите с репродуктивни проблеми. От 2016 година насам Fertility Europe, нейните членове и партньорски организации обединяват усилията си, за да повишат обществената осведоменост за фертилността и репродуктивните проблеми чрез Европейската седмица на фертилността. 

прочети повече >>
 
За първи път във Велинград - училище за родители

С вълнение споделям една нова дейност в моя роден град - училището за родители.

За мен е чест и с удоволствие подавам ръка на обществеността от града на моето детство.
Човек не бива да забравя корените си, затова благодаря на МБАЛ- Велинград Медицински център- Велинград 2017 за поканата да бъдем първите лектори на новото училище. С д-р Васил Даскалов ще се срещнем и ще отговорим на вашите въпроси на 6 ноември 2022 г. в конферентната зала на болницата. 
прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 4 от 38