Нашите автори в блога на Аптеки 36.6

Скъпи настоящи и бъдещи родители, през 2020 г. специалисти от нашия екип са автори в Списание Аптеки 36.6. Ние присъстваме ежемесечно в луксозното списание с подробни и достоверни материали. Можете да ги прочетете безплатно в рамките на месеца, а след това и в блога. Тези, които вече ни познавате, знаете, че за нас разпространението на здравни знания е постоянен и неотменен ангажимент към нашата общност. А тези, които още не ни познавате – надяваме се също да намерите при нас нужната ви информация и тя да ви е полезна по пътя на родителството.

прочети повече >>
 
Потърси ме, аз ще те изслушам!

Мили момичета, бременни, родили и кърмещи жени, на сайта на Алианс на Българските Акушерки/Alliance of Bulgarian midwives можете да намерите вашата акушерка. Много полезна информация, събрана грижовно от АБА за всички вас, когато имате нужда от помощ. Обади се на акушерката. Ако не намираш своята акушерка, помоли я да добави данните си. Участието в тази платформа е доброволно и показва желанието на акушерките да бъдат лесно откриваеми и там, където им е мястото - след жените. Потърси нашата акушерка Ина Сарова. Тя ще ти помогне в пренаталната подготовка, за кърмене и грижа за бебето и в послелродовия период.

 
Акушерска грижа за позитивно раждане

И през октомври продължава нашето сътрудничество с Аптеки 36.6. На стр. 41-42 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Васил Даскалов, от която ще научите как профилактиката преди и по време на бременност ще ви помогне за раждането. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Комбиниран скрининг първи триместър

Скъпи бъдещи родители, в този видеоклип можете да проследите нагледно как е правилно да се направи Комбиниран скрининг за някои хромозомни заболявания в първи триместър. Това важно изследване понякога се пропуска и доста често се провежда неправилно. Надяваме се информацията да ви е от полза.

С пожелание за здрава бременност!

 
Кратко указание за мъже

Нашето сътрудничество с Аптеки 36.6 продължава. През септември отиваме на училище. Но не какво да е училище, а училище само за мъже. Ако искате да се образовате за вашето репродуктивно здраве, на стр. 28-29 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Мариела Даскалова на тема "Бебето се бави - какво да направя?". В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Нашата здравна грижа

Драги пациенти, в раздела Дейности можете да се запознаете с пълния списък на нашите здравни грижи и тяхното подробно описание. Ние сме лекарска практика, която работи в областта на репродуктивното здраве и предлага профилактиката, диагностиката и лечение; женска консултация и фетална медицина - високоспециализирано проследяване на бременността. Не се колебайте да ни попитате, ако не сме обяснили ясно какво включва всяка отделна дейност.

Бъдете здрави!

 
Какво да правим през първия месец след раждане

Нашето сътрудничество с Аптеки 36.6 продължава. За отпускарския месец август сме подбрали четиво от рубриката "Акушерска грижа". На стр. 10-11 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на нашата акушерка Ина Сарова на тема "Първите 28". В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Комплексна грижа

Комплексният подход към изясняване на проблемите винаги е за предпочитане пред частичното и отложено във времето изследване на определени показатели. Затова в Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив предлагаме комплексна грижа в направленията Проследяване на бременност (женска консултация) и Репродуктивно здраве - установяване на проблеми при безплодие, незабременяване или невъзможност за износване на бременността. Какви са ползите от комплексната грижа?

>> прочети повече
 
Преди забременяване

В темата Преконцепционни грижи или какво да направя преди забременяване сме се опитали накратко да ви разкажем защо е важно да се планува бременността и какви са основните стъпки в този процес. Грижата за здравето е инвестиция.

Бъдете здрави!

 
Скрининг за хромозомни аномалии - видеоурок

Здравейте, хора! Направих това малко клипче, за да ви помогна да се ориентирате в темата за скрининга. В него съм се опитала да обясня накратко и ясно за всички какви са стъпките и в каква последователност трябва да се направят, за да получим достоверен и законен Комбиниран скрининг за хромозомни аномалии в първи триместър. Ще отговоря изчерпателно на всичките ви въпроси.

Ваша д-р Мариела Даскалова

 
Световна седмица на кърменето

Скъпи бъдещи и настоящи майки! Всяка първа седмица на август е посветена на кърменето. Тази година мотото е "Да подкрепим кърменето за по-здрава планета". Нашата акушерка Ина Сарова, която има дългогодишен опит и е сертифициран консултант по кърмене, ви е подготвила информация и материали, които ще са ви в помощ по време на бременността и кърменето. С това ще се присъединим към световната инициатива за кърменето. Кабинетът ни по кърмене, разбира се, е на ваше разположение целогодишно. Следете нашата фейсбук страница за повече информация.

 
Безплатна информационна кампания 2020 г.

Здравейте, приятели! Горещниците, най-топлите дни за годината, са на прага ни. Но и дотук годината беше "гореща" - с много изненади и неясноти, с тревоги и вяра в бъдещето. Промениха се и начините ни на общуване, все по-малко са срещите на живо и все повече - онлайн.

Водени от разбирането, че лекарят трябва да разпространява здравни знания и да осигурява на пациентите си безплатен достъп до материали, свързани с репродуктивното здраве, ние продължаваме нашата безплатна информационна кампания за 2020 г. Планираме тя да се проведе по следния начин:

>> прочети повече
 
Форум бременност и детско здраве

Скъпи приятели, можете да видите участието на д-р Мариела Даскалова в последното онлайн издание на Форум бременност и детско здраве - една инициатива на здравния портал Puls.bg. Ще научите интересни и полезни неща за ембрионалното развитие.

В предаването ще видите още:

>> прочети повече
 
Съвременни методи за оценка на феталната анатомия

Ежегодното събитие, организирано от Алианс на българските акушерки, се проведе в Несебър през юни 2020 г. Бяха поканени лектори от различни сфери на здреопазването, които представиха своя практически опит по време на Четвърти практически семинар по акушерство "Практиката през опита на практикуващите". На този адрес можете да намерите и прочетете лекцията на д-р Мариела Даскалова на тема Съвременни методи за оценка на феталната анатомия.

 
Три важни ултразвукови прегледа в ранна бременност

И през горещия месец юли продължава нашето сътрудничество с Аптеки 36.6. На стр. 29-30 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Васил Даскалов за три важни ултразвукови прегледа в ранна бременност. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Витамин В12-малките червени капчици живот

Ежегодното събитие, организирано от Алианс на българските акушерки, се проведе в Несебър преди няколко дни. Бяха поканени лектори от различни сфери на здреопазването, които представиха своя практически опит по време на Четвърти практически семинар по акушерство "Практиката през опита на практикуващите". На този адрес можете да намерите и прочетете лекцията на нашата акушерка Ина Сарова на тема Витамин В12-малките червени капчици живот. Бременност и дефицит на витамин В12.

 
Накъде върви човечеството

Скъпи приятели, в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Мариела Даскалова за драматичния спад в броя на сперматозоидите при мъжете по целия свят. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Практиката през опита на практикуващите

Здравейте, приятели! Какво ново при нас? След няколко дни ще бъдем лектори в ежегодното събитие, организирано от Алианс на българските акушерки. Тук можете да се запознаете с програмата на Четвърти практически семинар по акушерство "Практиката през опита на практикуващите". Ние ще участваме с две лекции:

  • Съвременни методи за оценка на феталната анатомия - лектор д-р Мариела Даскалова, ембриолог
  • Витамин В12-малките червени капчици живот. Бременност и дефицит на витамин В12 - лектор Ина Сарова, акушерка
 
Фетална морфология - какво, кога, защо и как

Скъпи приятели, в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Васил Даскалов за важните изследвания по време на бременност - оценката на феталната анатомия на бебето. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
За женската консултация

Уважаеми пациенти, от днес, 21 април 2020 г., със заповед на Министерството на здравеопазването се  възстановява дейността на женските консултации. Посещението при акушер-гинеколог се извърва след предварително записан час, не се допуска струпването на повече от 2 души пред кабинета, спазва се физическа дистанция от 1,5 метра и е задължително носенето на лицеви маски по време на изчакване и преглед.

>> прочети повече
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 2 от 7