Ембрионално развитие с д-р Мариела Даскалова

Нашите бременни са любознателни и се интересуват от всички детайли на вътреутробното развитие. За тях и за другите четящи хора е предназначена поредицата на д-р Мариела Даскалова, в която тя като ембриолог разказва за развитието на бебето по седмици. Цялата поредица можете да проследите на страниците на Puls.bg. За улеснение сме събрали всички линкове на едно място. Приятно четене!

прочети повече >>
 
Здравето на мъжа с д-р Мариела Даскалова

Скъпи приятели, стартираме втората авторска поредица на д-р Мариела Даскалова в Puls.bg с фокус върху мъжкото репродуктивно здраве. В поредица от 13 статии ще ви представим някои важни аспекти от здравето на мъжа, които имат отношение към способността му да има деца. Една голяма част от разглежданите ситуации се отнасят до грижите и вниманието, което представителите на силния пол могат да окажат за поддържане на общото си здраве, тонус и младост. Първата статия от поредицата можете да прочетете в материала Историята на Георги и нормозооспермия.

прочети повече >>
 
Световна седмица на кърменето

Скъпи бъдещи и настоящи майки! Каним ви на 3 август между 11,30 и 14 ч. на среща в неформална обстановка с много приятни изненади. Нашата акушерка Ина Сарова ви е подготвила информация и материали, които ще са ви в помощ по време на бременността и кърменето. С това събитие ще се присъединим към световната инициатива за кърменето, която в България се организира ежегодно с подкрепата на Алианс на българските акушерки. Специален гост на нашето събитие ще бъде г-жа Благовеста Костова, доайен в акушерската грижа в България и член на УС на АБА. Повече за инициативата можете да намерите на Кърмене - безплатни консултации.

 
Ден на репродуктивното здраве 2018

Скъпи приятели, съмишленици, специалисти, за тринадесета поредна година Сдружение "Зачатие" организира своята инициатива за двойките с репродуктивни проблеми Ден на репродуктивното здраве. Тази година срещата ще се проведе в град Плевен на 09 юни 2018 г. под надслов "30 години ин витро в България". Водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве представят свои постижения и провеждат безплатни консултации.

прочети повече >>
 
Световна седмица на имунизацията

Световната седмица на имунизацията, която по инициатива на СЗО ежегодно отбелязваме през последната седмица на април, има за цел да подчертае необходимостта от колективни действия, за да се гарантира, че всяко лице е защитено от заболявания, предотвратими с ваксина. Темата за тази година: "Защитени заедно, #VaccinesWork" насърчава хората на всяко ниво да продължат усилията си за увеличаване на имунизационното покритие. През седмицата ще ви предложим материали за ваксинопредотвратими заболявания, които имат отношение към репродуктивното здраве.

 
Безплатни консултации с д-р Даскалова

Драги пациенти, вече почти 15 години на страниците на сдружение "Зачатие" можете да се консултирате безплатно и анонимно с д-р Мариела Даскалова, постоянен медицински консултант на пациентската организация. Новите консултативни теми са в областта на мъжкото репродуктивно здраве и ембрионалното развитие на плода.

 
Европейски ден за правата на пациента

Европейският ден за правата на пациента се отбелязва ежегедно на 18 април. По този повод припомняме Европейската харта за правата на пациентите.

 
Развитие на бебето от зачеване до раждане

Покана към всички хора, които обичат да четат и желаят да бъдат информирани. Поканата е от името на г-жа Румяна Тасева, гл. редактор Puls.bg. Скъпи читатели, в Puls.bg започваме една абсолютно нова за сайта поредица. Тя ще се води от един от малкото български специалисти по анатомия и ембриология и репродуктивно здраве на мъжа – д-р Мариела Даскалова.

прочети повече >>
 
Покана към бъдещите родители

Уважаеми бъдещи родители, каним ви на поредна среща с нашата акушерка Ина Сарова, която ще ви разкаже любопитни и полезни неща от нейната професионална сфера. Безплатната инициатива "С 9 месеца на училище" ще се проведе на 1-ви февруари, четвъртък, от 10 ч. в Мол Марково тепе Пловдив. Носете си доброто настроение.

Цялата презентация можете да видите тук - Първите 28.

 
Безплатна брошура "Моята бременност"

Драги пациенти, и през 2018 г. продължаваме нашата безплатна образователна кампания в областта на женската консултация. Подготвили сме ви информационна брошура "Моята бременност", която подаряваме на всички бременни жени, посетили нашата практика. В нея сме събрали насоки за основните срокове, прегледи и изследвания по време на бременност. Информацията е основана на дългогодишната ни практика и е съобразена с нивото на съвременната медицина. На всеки, който се свърже с нас, ще изпратим брошурата безплатно в pdf формат на посочен електронен адрес.

 
Училище за родители

Уважаеми бъдещи родители, в снежния януарски ден ви каним на топло при нас. Ще пием чай и ще си говорим за бъдещото бебе, за начините на раждане, за кърменето и отглеждането на детето. Нашето ежегодно индивидуално училище за родители е все така безплатно. Повече можете да научите в статията Училище за родители 2018.

 
„Пътят на изгряващите звезди“

Фестивал „Пътят на изгряващите звезди“ 2018 г. с нашата ежегодна подкрепа и пожелания към младите хора - бъдете все така позитивни, цветни, усмихнати, упорити и устремени напред. Не предавайте мечтите си!

 
Благотворителна инициатива "Коледно желание"

Нашето участие в "Коледно желание" - ежегодна благотворителна инициатива на сдружение "Зачатие". Пожелаваме късмет на всички участници!

 
С "9 месеца" на училище

Уважаеми бъдещи родители, каним ви на среща с нашата акушерка Ина Сарова, която ще ви разкаже любопитни неща за развитието на бебето от зачеването до раждането. Заповядайте на 7-ми декември, четвъртък, от 10 ч. в Мол Марково тепе Пловдив. Носете си доброто настроение.

 
Форум бременност и детско здраве

Д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог и д-р Мариела Даскалова, ембриолог, ще бъдат лектори на информационната среща Форум бременност и детско здраве. Събитието ще се проведе на 01 октомври 2017 г. от 10.30 ч. в Международен панаир Пловдив. Участието е безплатно. Ще има лекции, дискусии и награди. Заповядайте!

 
Обемни модели на феталното сърце

Уважаеми колеги, представяме ви нашата последна инвестиция - 5 модела на фетално сърце, разработени от MWU Ultrasound Group, в която основен участник е добре познатия на българските медицински специалисти Dr. Marcin Wiechec. Повече информация можете да получите в статията Обемни модели на феталното сърце.

 
Ден на репродуктивното здраве 2017

Скъпи приятели, съмишленици, специалисти, за дванадесета поредна година Сдружение "Зачатие" организира своята инициатива за двойките с репродуктивни проблеми Ден на репродуктивното здраве. Тази година срещата ще се проведе в град Бургас на 10 юни 2017 г. под надслов "Новите пътища към мечтаното дете". Водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве представят свои постижения и провеждат безплатни консултации.

продължава>
 
Моята бременност

Уважаеми пациенти, от началото на 2017 г. сме ви подготвили безплатна информационна брошура "Моята бременност", която подаряваме на всички бременни жени, посетили нашата практика. В нея сме събрали насоки за основните срокове, прегледи и изследвания по време на бременност. Информацията е основана на дългогодишната ни практика и е съобразена с нивото на съвременната медицина. На всеки, който се свърже с нас, ще изпратим брошурата безплатно в pdf формат на посочен електронен адрес.

 
Новата учебна година започна

Скъпи приятели, време е отново да тръгнем на училище. През месец септември се присъединяваме към усилията на международната медицинска общност за повишаване на информираността относно заболяването Синдром на поликистоза на яйчниците (СПКЯ). В поредица от статии ще ви представим кратък обзор за това сложно ендокринно нарушение, засягащо репродуктивните функции при жената, както и начините за диагностика и лечение.

Пожелаваме на всички успешна учебна година! Бъдете здрави!

 
Ден на репродуктивното здраве 2016

Скъпи приятели, съмишленици, специалисти, за единадесета поредна година Сдружение "Зачатие" организира своята инициатива за двойките с репродуктивни проблеми Ден на репродуктивното здраве. Тази година срещата ще се проведе в град Стара Загора на 11 юни 2016 г. под надслов "Новите пътища към мечтаното дете". Водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве представят свои постижения и провеждат безплатни консултации.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 10