За бременността


Моята бременност – брошура за женската консултация

Уважаеми пациенти и колеги, от посочения линк можете да изтеглите нашата безплатна информационна брошура за пренатална грижа и проследяване на бременността - https://drive.google.com/file/d/1sWn09H9DdOWLa_4RQwhSmZLGa5sRU1Wh/view

Корица – https://drive.google.com/file/d/1SyfhhjitEVG6nbR8eQpsYntFn-8B1GTm/view

прочети повече >>
 
Задължително ли?

Често ни питате – кое е задължително, напр. кои изследвания са задължителни по време на бременност. Нашият отговор винаги е един и същ. Няма нищо задължително. Бременността е естествено състояние на жената, тя не е болна и не е длъжна да прави каквото и да било. Всяка информация, която ви предоставяме, е за препоръчителни изследвания – такива, каквито са достъпни в нашата страна и съответстват на нивото на родното ни здравеопазване.

прочети повече >>
 
Акушерска грижа за позитивно раждане – един по-различен поглед

Философията на нашата практика и основен принцип в нашата работа е профилактиката. Ние смятаме, че предварителната подготовка е изключително важна и се стремим да правим това, като непрекъснато предоставяме на нашите пациенти здравна информация. Целта е те да вземат своите решения на базата на информирания избор, който имат. Същият подход прилагаме и по отношение на раждането. В тази статия ще ви посочим някои от важните аспекти на подготовката за раждане, които често остават извън обхвата на здравната помощ, но според нас са неотменна част от съвременната грижа за бременната жена.

прочети повече >>
 
Препоръки на FIGO за прееклампсия

Международната федерация по акушерство и гинекология (FIGO) събира световнопризнати експерти за обсъждане и оценка на текущите знания за прееклампсия и разработване на документ, който да очерте проблемите и да предложи ключови действия за справяне със здравните трудности. В резултат на тяхната работа в края ня юни 2019 г. FIGO издаде ръководство за скрининг и превенция на прееклампсия в първия триместър. Запознаваме ви с извадки от тази препоръка.

прочети повече >>
 
Пренаталната употреба на фолиева киселина намалява риска от разстройство от аутистичния спектър

Ново проучване, публикувано в в престижното списание JAMA (Journal of the American Medical Association) Психиатрия, разглежда тази предполагаема връзка от различен ъгъл, като изследва дали пренаталният прием на фолиева киселина (витамин В9) от майката е свързан със степента на разстройствата от аутистичния спектър (РАС) при потомството.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Страница 11 от 20