За бременността


Варицела и бременност

Уважаеми пациенти, по данни на Министерството на здравеопазването вече трета седмица в страната има покачващ се брой на заразени с варицела. Зачестиха и запитванията към нас от бременни жени какво да правят, ако са били в контакт с болни от варицела. Обичайни са тревогите на бъдещите родители доколко заболяването е опасно за бебето. В тази връзка искаме да ви информираме следното:

прочети повече >>
 
Аптеки в Пловдив, които поддържат наличност от НМХ

Съобщение от ИАЛ

Във връзка с проведената днес, 11.11.2020 г., среща в Министерство на здравеопазването с участието на представители на Изпълнителна агенция по лекарствата, Българския фармацевтичен съюз, търговци на едро с лекарствени продукти и притежатели на разрешения за употреба и взетите решения за специална организация за разпространение в аптечната мрежа на допълнителни количества лекарствени продукти - нискомолекулярни хепарини, публикуваме, по представени от търговците на едро данни, списък на аптеките на територията на страната, от където могат да бъдат закупени.

прочети повече >>
 
Повтаряща се загуба на бременност

Загубата на бременност е значително житейско събитие с негативен ефект върху живота на човека и повтарящият се характер на загубата на бременност може да засили преживяната мъка. В тази статия ще ви запознаем с нашето мнение относно някои важни моменти в тази посока, като основно следваме препоръките на Европейското общество за човешка репродукция и ембриология (ESHRE).

прочети повече >>
 
Действай навреме! Иследвай се рано!

На стената на Университета в Чикаго (Chicago Lying-in Hospital) са изписани имена на хора с принос в областта на акушерството. Това са:

  • Eduardo Porro (1842 – 1902)
  • Jan Palfijn (1650 – 1730)
  • Hendrik van Deventer (1651 – 1724)
  • William Smellie (1697 – 1763)

Празното място е оставено за този учен, който ще открие причината и/или лечението на прееклампсия. Снимката е от Chesley’s hypertensive disorders in pregnancy.

http://www.invitro-plovdiv.com/images/empty.png
прочети повече >>
 
Оценка на феталната анатомия в първи триместър

Бременността е прекрасен етап от живота на жената. Моята специалност ми дава възможност ежедневно да се радвам на новия живот. В огромния процент от случаите бебетата са здрави и за специалиста по фетална медицина остава удоволствието да оцени това здраве и да го демонстрира на бъдещите родители. С напредъка на технологиите и възможността безопасно да проследяваме развитието на бебето чрез съвременните ултразвукови апарати, тази оценка се извършва все по-рано в хода на бременността.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 2 от 20