За бременността


Неинвазивен пренатален тест за хромозомни аномалии

Вече 8 години в нашата практика предлагаме неинвазивен пренатален тест за хромозомни аномалии (НИПТ)!

Малко история

Когато преди десетина години прочетохме първите плахи научни публикации за това изследване, което за онзи момент звучеше революционно, инстинктивната ни реакция беше - невероятно откритие, огромен напредък в науката, но за жалост ще дойде у нас след много години и ние едва ли ще го доживеем.

прочети повече >>
 
Документиране на прегледа

Прегледът с ултразвук по време на бременност е важен елемент от пренаталната диагностика. В различни периоди от бременността с него установяваме наличието на бременност, разположението и броя на ембрионите, оценяваме правилното развитие на бебето и правим прогнози за изхода на бременността. Често ни питате дали ще получите запис на целия преглед на дигитален носител.

прочети повече >>
 
Кога ще родя – начини за определяне на термина

Бременна сте. Честито! В тази статия ще ви разкажем колко дълго продължава бременността при човека и какви периоди има, ще ви запознаем с начините за датиране на бременността, т.е. за определяне на нейния срок и кога е вероятната дата на раждане (ВДР) или термин.

прочети повече >>
 
Успеваемост при ин витро оплождане към ЦАР за периода 2015-2017 г.

Успеваемостта при ин витро оплождане често е тема за бурни разговори, ожесточени спорове, спекула, фалшиви данни, слухове, полуистини и откровени лъжи. Това води и до нереалистични очаквания от страна на пациентите. В тази таблица ви представяме успеваемостта на ин витро процедурите в лечебните заведения, които имат сключен договор с Център за асистирана репродукция. Статистиката обхваща тригодишен отчетен период 2015-2017 г. Очаквайте скоро информация за успеваемостта по възрастови групи, както и кратък коментар на данните.

прочети повече >>
 
Повтаряща се загуба на бременност

Загубата на бременност е значително житейско събитие с негативен ефект върху живота на човека и повтарящият се характер на загубата на бременност може да засили преживяната мъка. В тази статия ще ви запознаем с нашето мнение относно някои важни моменти в тази посока, като основно следваме препоръките на Европейското общество за човешка репродукция и ембриология (ESHRE).

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 20