За бременността


Приложение на нискомолекулярен хепарин по време на бременност и след раждане

В условията на епидемия и недостиг на някои лекарства, Министерството на здравеопазването съвместно с Изпълнителната агенция по лекарствата публикуваха разпореждания, които целят да осигурят достъпа на бременни жени до нискомолекулярен хепарин (НМХ) - напр. Fraxiparine (Nadroparin), Clexane (Enoxaparin) или Zibor (Bemiparin). Освен рецепта, пациентката трябва да представи в аптеката амбулаторен лист със заключение от лекар, че тя има нужда от лечение с НМХ.

прочети повече >>
 
COVID-19 – Въпроси и отговори за пациентите от ESHRE

Специалистите от Европейското общество по човешка репродукция и ембриология (ESHRE ) отчитат факта, че настоящата пандемия на COVID-19 и нейните последици за лечението на безплодие могат да доведат до психологическа тежест за пациентите. Този списък с въпроси и отговори има за цел да предостави ясна информация относно най-често задаваните въпроси от пациентите.

За допълнителна информация ви предлагаме да се свържете с вашите репродуктивни специалисти, за да получите техните съвети и подкрепа, както и отговорите на всички ваши въпроси относно въздействието на пандемията от COVID-19 върху вашето лечение.

Ако се нуждаете от допълнителна подкрепа, можете да се свържете с вашата Национална пациентска организация.

прочети повече >>
 
Грижа за сърцето, докато е под сърцето на мама

Предисловие

Всяка година на 29 септември международната общественост обръща внимание на сърцето и чрез многобройни и разнообразни инициативи отбелязва Световния ден на сърцето. В нашата практика ние правим това чрез популяризиране на грижите за сърцето на нероденото още дете, като работим в областта на феталната ехокардиография – един нов клон от медицината, който дава възможност за ранна диагностика на сърдечните аномалии вътреутробно. От 2012 г. имаме честта и удоволствието да работим с нашия консултант д-р Наталия Евтимова, д.м., която оказва безценна помощ на бременните жени и на колегите, които се грижат за тяхната бременност.

прочети повече >>
 
Препоръки за здравословно хранене

Хранене преди и по време на бременност и кърмене - една толкова експлоатирана тема, по която вероятно нищо ново не може да се каже. Затова споделяме с вас насоките, изготвени от професионалист през далечната 2008 г. Можете да ги намерите в албума Препоръки за здравословно хранене. Ако имате въпроси, обадете ни се и ние с удоволствие ще ви помогнем.

прочети повече >>
 
Комплексна грижа за бременността

Комплексният подход към изясняване на проблемите и към проследяване развитието на бебето винаги е за предпочитане пред частичното и отложено във времето изследване. Затова ние ви предлагаме Комплексна грижа в проследяване на бременността (женска консултация). Нашите пакети са направени с идеята да отговорят максимално на вашите нужди от здравна грижа, които са различни при всяка отделна бременност. Разбира се, никой пакет не може да включи абсолютно всички необходими дейности, тъй като всяка бременност е различна и понякога са необходими специфични изследвания.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 20