Статистика за успеваемост на ин витро оплождане по данни на ЦАР

Успеваемостта при ин витро оплождане често е тема за бурни разговори, ожесточени спорове, спекула, фалшиви данни, слухове, полуистини и откровени лъжи. Това води и до нереалистични очаквания от страна на пациентите. В тази таблица ви представяме успеваемостта на ин витро процедурите в лечебните заведения, които имат сключен договор с Център за асистирана репродукция. Статистиката обхваща четиригодишен отчетен период 2015-2018 г. вкл. Очаквайте скоро информация за успеваемостта по възрастови групи, както и кратък коментар на данните.

прочети повече >>
 
Заедно можем повече

Драги пациенти, вие ни се доверявате, разчитате на нашия професионализъм и оставяте здравето и живота си на нашите грижи. Днес се обръщаме към вас с малко повече думи, но с много любов и загриженост за вашето здраве. На вас, днешните бременни, се падна тежката задача да износите новия живот в условията на вирусна пандемия, предизвикана от коронавирус SARS-CoV-2. Съчувстваме ви с цялото си сърце и ще направим всичко възможно това да се случи с минимални, но ефективни усилия от всички страни.

прочети повече >>
 
Индивидуална консултация в защитена среда

Мили родители, както много пъти сме коментирали с вас, бебето не се интересува от това каква марка или какъв цвят ще е количката му. Бебето иска да бъде нахранено, облечено и обичано. Бебето не обръща внимание на вирусната епидемия, неговите нужди са същите, каквито и преди и не търпят отлагане.

прочети повече >>
 
Актуални препоръки към бременните жени

Министерството на здравеопазването изготви препоръки към бременните жени във връзка с разпространението на COVID-19 (коронавирус) в България. Запознаваме ви с текста от 19 март 2020 г. и ви призоваваме да се информирате само от официални източници.

Какво трябва да знаят бременните във връзка с разпространението на COVID-19 в България:

прочети повече >>
 
Съвети към нашите бременни във връзка с обявената епидемия

В условията на обявената от СЗО пандемия искаме да информираме нашите пациентки, които в момента са бременни и имат притеснения във връзка с актуалната обстановка в нашата страна.

На базата на събраната досега информация за инфекцията с COVID-19, известен като коронавирус, ви запознаваме със следните факти:

прочети повече >>
 
Неинвазивен пренатален тест за хромозомни аномалии

Вече 8 години в нашата практика предлагаме неинвазивен пренатален тест за хромозомни аномалии (НИПТ)!

Малко история

Когато преди десетина години прочетохме първите плахи научни публикации за това изследване, което за онзи момент звучеше революционно, инстинктивната ни реакция беше - невероятно откритие, огромен напредък в науката, но за жалост ще дойде у нас след много години и ние едва ли ще го доживеем.

прочети повече >>
 
Документиране на прегледа

Прегледът с ултразвук по време на бременност е важен елемент от пренаталната диагностика. В различни периоди от бременността с него установяваме наличието на бременност, разположението и броя на ембрионите, оценяваме правилното развитие на бебето и правим прогнози за изхода на бременността. Често ни питате дали ще получите запис на целия преглед на дигитален носител.

прочети повече >>
 
Успеваемост при ин витро оплождане към ЦАР за периода 2015-2017 г.

Успеваемостта при ин витро оплождане често е тема за бурни разговори, ожесточени спорове, спекула, фалшиви данни, слухове, полуистини и откровени лъжи. Това води и до нереалистични очаквания от страна на пациентите. В тази таблица ви представяме успеваемостта на ин витро процедурите в лечебните заведения, които имат сключен договор с Център за асистирана репродукция. Статистиката обхваща тригодишен отчетен период 2015-2017 г. Очаквайте скоро информация за успеваемостта по възрастови групи, както и кратък коментар на данните.

прочети повече >>
 
Кога ще родя – начини за определяне на термина

Бременна сте. Честито! В тази статия ще ви разкажем колко дълго продължава бременността при човека и какви периоди има, ще ви запознаем с начините за датиране на бременността, т.е. за определяне на нейния срок и кога е вероятната дата на раждане (ВДР) или термин.

прочети повече >>
 
Повтаряща се загуба на бременност

Загубата на бременност е значително житейско събитие с негативен ефект върху живота на човека и повтарящият се характер на загубата на бременност може да засили преживяната мъка. В тази статия ще ви запознаем с нашето мнение относно някои важни моменти в тази посока, като основно следваме препоръките на Европейското общество за човешка репродукция и ембриология (ESHRE).

прочети повече >>
 
Задължително ли?

Често ни питате – кое е задължително, напр. кои изследвания са задължителни по време на бременност. Нашият отговор винаги е един и същ. Няма нищо задължително. Бременността е естествено състояние на жената, тя не е болна и не е длъжна да прави каквото и да било. Всяка информация, която ви предоставяме, е за препоръчителни изследвания – такива, каквито са достъпни в нашата страна и съответстват на нивото на родното ни здравеопазване.

прочети повече >>
 
Акушерска грижа за позитивно раждане – един по-различен поглед

Философията на нашата практика и основен принцип в нашата работа е профилактиката. Ние смятаме, че предварителната подготовка е изключително важна и се стремим да правим това, като непрекъснато предоставяме на нашите пациенти здравна информация. Целта е те да вземат своите решения на базата на информирания избор, който имат. Същият подход прилагаме и по отношение на раждането. В тази статия ще ви посочим някои от важните аспекти на подготовката за раждане, които често остават извън обхвата на здравната помощ, но според нас са неотменна част от съвременната грижа за бременната жена.

прочети повече >>
 
Препоръки на FIGO за прееклампсия

Международната федерация по акушерство и гинекология (FIGO) събира световнопризнати експерти за обсъждане и оценка на текущите знания за прееклампсия и разработване на документ, който да очерте проблемите и да предложи ключови действия за справяне със здравните трудности. В резултат на тяхната работа в края ня юни 2019 г. FIGO издаде ръководство за скрининг и превенция на прееклампсия в първия триместър. Запознаваме ви с извадки от тази препоръка.

прочети повече >>
 
Моята бременност – брошура за женската консултация

Уважаеми пациенти и колеги, от посочения линк можете да изтеглите нашата безплатна информационна брошура за пренатална грижа и проследяване на бременността - https://drive.google.com/file/d/1sWn09H9DdOWLa_4RQwhSmZLGa5sRU1Wh/view

Корица – https://drive.google.com/file/d/1SyfhhjitEVG6nbR8eQpsYntFn-8B1GTm/view

прочети повече >>
 
Пренаталната употреба на фолиева киселина намалява риска от разстройство от аутистичния спектър

Ново проучване, публикувано в в престижното списание JAMA (Journal of the American Medical Association) Психиатрия, разглежда тази предполагаема връзка от различен ъгъл, като изследва дали пренаталният прием на фолиева киселина (витамин В9) от майката е свързан със степента на разстройствата от аутистичния спектър (РАС) при потомството.

прочети повече >>
 
Гестационен диабет – въпроси и отговори на FIGO

Международната федерация по акушерство и гинекология (FIGO) е уникална организация, тъй като е единствената международна организация, която обединява 130 асоциации на акушер-гинеколози от целия свят. Тя е посветена на подобрението на здравето и правата на жените, намаляването на различията в здравните грижи за жените и новородените по света, както и на ускоряването на напредъка в науката и практиката в областта на акушерството и гинекологията. България също е член на FIGO чрез Българското дружество по акушерство и гинекология.

прочети повече >>
 
Морбили и бременност

След съобщенията от Министерството на здравеопазването за диагностицирани случаи на морбили в някои части на страната и основателните притеснения на нашите бременни, бихме искали да предоставим информация за възможните ефекти от морбили по време на бременността.

прочети повече >>
 
Лицеви (краниофациални) дефекти на плода

Краниофациални е медицински термин, който се отнася до костите на черепа и лицето. Краниофициалните аномалии са вродени дефекти на лицето и/или главата. Някои от тях, като цепки на устните и небцето, са сред най-честите от всички дефекти при раждането. Други са много редки. Тези състояния могат да са изолирани или да засягат и други части на тялото. В тази статия ще направим кратък преглед на лицевите цепки.

прочети повече >>
 
Варицела и бременност

Уважаеми пациенти, по данни на Министерството на здравеопазването през декември 2017 г. в страната има епидемично разпространение на варицела. Зачестиха запитванията на бременни жени какво да правят, ако са били в контакт с болни от варицела. Обичайни са тревогите на бъдещите родители доколко заболяването е опасно за бебето. В тази връзка искаме да ви информираме следното:

прочети повече >>
 
Стоматологична помощ по време на бременност

Сложните физиологични промени в организма на бременната жена при определени ситуации могат да нарушат крехкото равновесие в устата между резистентността на тъканите и патогенните фактори. Защо това е така и как да се предпазите можете да научите от информацията на нашия консултант по стоматологично здраве д-р Ангел Милев.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

Страница 3 от 5