За него


Изследвания при безплодие (инфертилитет)

Уважаеми пациенти, тази статия е в отговор на многобройните ви въпроси за това, какви изследвания са задължителни при процедурите по вътрематочна инсеминация и ин витро оплождане. Нормативният документ, който регламентира необходимите изследвания, е Наредба № 28 от 20 юни 2007 г. за дейности по асистирана репродукция, издадена от министъра на здравеопазването. В няколко последователни материала публикуваме извадки от наредбата с някои кратки обяснения.

прочети повече >>
 
Репродуктивно здраве и проблеми при мъжа

Уважаеми пациенти, заедно с нашите партньори от Puls.bg започнахме поредица, посветена на мъжкото репродуктивно здраве. Мъжете са изтикани в периферията на нашето здравеопазване по отношение на техните репродуктивни способности, рискови фактори и заболявания, които могат да увредят сперматогенезата и да доведат до затруднения в процеса на възпроизводство. На тази тема са посветени статиите от поредицата на д-р Мариела Даскалова.

прочети повече >>
 
Глобозооспермия

Глобозооспермия (globozoospermia) е медицински термин, който описва специфичен структурен дефект в главата на сперматозоидите. Те нямат акрозома и са кръгли, вместо обичайната елипсовидна форма. Терминът идва от лат. Glogus = кълбо, а наставката "зооспермия" се отнася за сперматозоидите.

прочети повече >>
 
Консултация с лекар - практика и проблеми

Мъжете с безплодие са изтикани в периферията на нашата здравна система. Те често не знаят към кого да се обърнат за помощ, а и стандартно не обичат да посещават лекар. В тази статия ще се опитаме да ви дадем насоки как да преодолеете недостатъците на системата и да получите адекватна медицинска грижа с високо качество.

прочети повече >>
 
Quō vādis? Накъде върви човечеството?

Наистина ли намалява броят на сперматозоидите при мъжете? Доказано ли е или е спекулация? Това какви краткосрочни и дългосрочни ефекти може да има? Как влияе върху здравето на техните деца? Тези и свързани с тях въпроси занимават учените от областта на репродуктивната медицина с конкретен фокус върху мъжкия фертилитет.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 12