За него


Рак на тестиса (историята на Борис)

Историята

Борис беше насочен към мен за консултация след открито онкологично заболяване. Колегата онколог беше обяснил отчасти какво е необходимо да се направи в тази ситуация с цел да се съхранят възможностите за репродукция преди предстоящата агресивна терапия. 
Ще ви разкажа за рака на тестиса и неговата връзка с репродуктивното здраве на мъжа...

прочети повече >>
 
И пак за цигарите (историята на Атанас)

Историята

Вероятно и вие, драги читатели, ще реагирате като Атанас: "Докторе, не ми чети лекции като на малко дете. Знам, че е вредно, но не мога да спра да пуша. Много е трудно!" Аз възприемам тази фраза като "не искам", а не като "не мога", защото знам, че човек може всичко.

Разбира се, никой не твърди, че е лесно, напротив. Изисква се мотивация, воля, подкрепа от околните, а понякога и професионална помощ. Битката на Атанас с цигарите беше епична.

А забелязали ли сте, че отказалите се пушачи са най-заклетите непушачи!

прочети повече >>
 
Аспермия (историята на Александър)

Историята

Днес ще ви разкажа историята на мъж, когото не познавам. Това не е необичайно, в последните 15 години правя безплатни консултации на пациенти, които често не идват при мен лично, а само получават указания за поведение. Александър ми се обади преди години, отчаян, че никога няма да стане баща заради тежко заболяване, при което не отделяше сперматозоиди в еякулата. Кореспонденцията ми с него беше предизвикателство пред моя професионализъм заради ограниченията на интернет консултирането. Все пак с решителната помощ на моите колеги, които успяха да обработят сперматозоиди от урината на Александър, историята му завърши щастливо. Още пазя снимка на неговите три деца.

прочети повече >>
 
Профилактика на безплодието (историята на Ангел)

Историята

В историята на Ангел нямаше много за разказване – дойде при мен за профилактика, защото беше прочел една статия, в която се говореше за големия дял, който заема мъжкият стерилитет и беше решил да провери как стоят нещата при него. Това, всъщност, трябва да е история за всички мъже, които казват „Не искам скоро да имам дете." Естествен е стремежът на всеки млад мъж, който иска първо да се образова, да направи кариера, да постигне финансова стабилност и чак тогава да започне да търси сериозен партньор и да планира да бъде баща.

прочети повече >>
 
Проблемът мъжки стерилитет в съвременното българско общество

Това е статия, която съм писала отдавна и е публикувана на 17 юни 2012 година.

Обзор на ситуацията преди повече от 8 години.

Дали нещо се е променило? Прочетете и преценете сами...

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 12