Спермограма - проблеми и решения

По отношение на мъжкия фактор на безплодието обществото ни е все още в дълбока, безпросветна тъма. Информацията е оскъдна, неточна, непълна и често е тотално погрешна. Източниците на вярна информация са малко, а страховете на мъжа - огромни, но често необосновани.

Статията е опит за разяснение на поне част от основните притеснения при мъжете, на които предстои спермален анализ.                                            

articles/man1.gif
прочети повече >>
 
Ретроградна еякулация и аспермия

Ретроградната еякулация представлява разстройство в нормалния физиологичен процес на еякулация и засяга не повече от 1% от мъжете с репродуктивни проблеми. В норма по време на оргазъм сперматозоидите преминават от тестисите през епидидима, семепроводите и простатната жлеза, където се смесват с отделяния от нея секрет. Оттам спермата се движи в посока към уретрата, пениса и излиза навън през външния отвор на уретрата по време на еякулация.

articles/man6.gif
прочети повече>>
 
Оценка на еректилната функция

Международен индекс на еректилна функция – въпросник за оценка. 
Въведение: Въпросите се отнасят за Вашия сексуален живот в периода на последните 4 седмици. Моля опитайте да отговорите възможно най-честно и точно, като изберете най-подходящия за Вас отговор.

 

Имайте предвид следните дефиниции:

articles/man5.gif
прочети повече>>
 
Причини за инфертилитет при мъжа
Има много на брой известни заболявания и състояния, които могат да доведат до невъзможност или до сериозни трудности един мъж да стане биологичен баща. В статията са изброени само някои от тези известни на науката причини.

Основни групи причини:
04_prichini.jpg
прочети повече>>
 
Пет основни мъжки заблуди

Мъжкото безплодие е все още в периферията на общественото внимание. За него се говори с недомлъвки и зле прикрити зад маската на иронията страх и срам. Статията е опит да разсеем поне пет от основните заблуди при мъжете, на които предстои да вървят по пътя на мечтаното бащинство.

03_5delusions.jpg
прочети повече>>
 
Тютюнопушене и репродуктивно здраве на мъжа

При мъжа тютюнопушенето вреди сериозно на репродуктивните способности. Цигарите съдържат множество токсични, канцерогенни и мутагенни вещества. Тютюнопушенето доказано намалява основните параметри на сперматогенезата - концентрация, подвижност, виталитет и морфология на сперматозоидите, както и еректилната функция, защото:

02_smoke.jpg
прочети повече>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 2 от 2