Дистанционно изследване

Какво представлява дистанционното изследване

Това е възможност за пациентите, които живеят в населени места без подходяща лаборатория, да направят високоспециализирани изследвания със съдействието на нашия център.

Кои показатели могат да се изследват от разстояние

Възможностите за изпращане на биологични проби са сравнително ограничени у нас главно поради непознаването на естеството на съответните диагностични показатели, както и заради специфичните изисквания за транспорт. Ние сме разработили система за вземане, съхраняване и пренасяне на биологични проби, което ни дава възможност да предложим дистанционно изследване на всички генетични маркери, посочени в раздел медицинска генетика, ДНК анализ на биологични проби за микроорганизми, посочени в раздел клинична микробиология, както и на част от показателите от раздел клинична имунология.

Как се организира изследването

В работен ден можете да се обадите на служебния телефон на центъра 0893 530 580 или на ел. адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , за да уточните какво изследване Ви е назначено и на какъв адрес да Ви изпратим консумативите и указанията за вземане, съхраняване и транспортиране на пробата.

Какъв материал се изпраща за изследване


За изследване може да се изпрати еякулат, цервикален секрет, вагинален секрет, кръв или серум в зависимост от назначеното изследване. Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив предоставя необходимите консумативи.

Какво е необходимо да съдържа куриерската пратка


Освен материал за изследване трябва да изпратите лични данни - трите имена, ЕГН, адрес, телефон за контакт, както и показателите, които ще се изследват.  При ДНК диагностика трябва да се приложи подписано информирано съгласие.

На какъв адрес се изпраща материалът за изследване


Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив
бул. Пещерско шосе №115
Пловдив 4000
Лице за контакт: Ина Сарова

Как се извършва заплащането

С наложен платеж по куриреската фирма или по банков път и съгласно посочените на сайта цени за съответните изследвания.

Как се получават резултатите

Резултатите се получават след няколко работни дни на адреса, който сте посочили. При ДНК диагностиката ще получите индивидуален код за достъп до резултатите от анализа.


В Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив можете да получите безплатна консултация за възможностите и ограниченията на дистанционното изследване.