10 от 10 – Тери и Мишо

В "10 от 10" днес ви представяме семейство Пешеви. Това са Теодора Гарджева-Пешева и Михаил Пешев. Прочетете техните отговори на нашите 10 въпроса.

  • Представете себе си и семейството си с няколко думи.

- Здравейте, ние сме Тери и Мишо. Ние сме олицетворението на нрав и спокойствие, паника и хладнокръвие. Понякога си разменяме ролите.

  • Как попаднахте при нас?

- При Вас се озовахме с течение на съдбата. Всички пътища ни водеха към Вас.
След злополучни  прегледи, грешни диагнози, лечения, назначени без никакъв контрол при „квартални“ АГ-та, осъзнахме, че не можем да оставим здравето и бъдещето си в ръцете на хора/лекари, които не могат да признаят: „Това не е в моите компетенции“. Започнахме да четем и знаехме за една прекрасна докторка с прозвище в интернет пространството: д-р Мели, която е помогнала на много двойки. Мечтаехме си да ѝ пишем поне и да ни даде насоки. Изобщо не предполагахме, че първият преглед, който назначихме на мъжа ми при д-р Мариела Даскалова, ще ни срещне именно с д-р Мели. Аз си записах час при доктор с много добри препоръки при проблемно забременяване – д-р Васил Даскалов, без дори да правя в главата си връзка, че двамата са съпрузи. По това време (2017 г.) започнах да пиша във форум „Зачатие“. На рождения ми ден 11.12.2017 д-р Даскалов обяви, че ще подари ваучери за лечение и диагностика в неговия кабинет на стойност 500 лв. на две жени, които ще бъдат изтеглени на коледното тържество на сдружението. Реших да кандидатствам, беше рождения ми ден, при доктора, който бях харесала. Усещах, че това ще е моят късмет. Така аз станах една от двете изтеглени жени.

  • С какво спечелихме доверието ви?

- Спечелихте доверието ни с това, че не ни засипахте с обричащи диагнози и прогнози, а методично и последователно започнахте да изключвате възможни проблеми при нас и търсехте причина какво може да предизвиква такива, които вече сме открили.

  • Имахте ли проблеми при забременяването?

- Определено Ви потърсихме заради проблеми със забременяването.

  • С какво чувство прекрачвахте прага на нашия център?

- Прекрачихме прага на кабинета Ви със същото чувство, с което го правим и сега: че сме в сигурни ръце. Че ще срешнем човечност и ще си тръгнем обнадеждени.

  • Имаше ли трудни моменти по време на бременността?

- Не смея да коментирам.

  • С какво ще запомните прегледите и консултациите?

- Няма да забравя никога цветната си снимка. Д-р Даскалов дойде задъхан и ми каза, че д-р Даскалова чака той да ѝ пише СМС с моите резултати. Аз съм просто пациент, можеше да изчака до вечерта или до следващата ни консултация с нея. Но при семейство Даскалови няма „просто пациент“. Също във времето, когато бях в задънена улица заради резистентни бактерии, именно във Вашия кабинет получих идеята и подкрепата, за да пиша на държавните органи, отговарящи за инвитро процедури, нищо че "официално" вече не Ви бяхме пациенти. Мога да пиша много, но ще споделя последна история по тази точка. Това лято след едно притеснително изследване, което нямах психически сили да дойда до кабинета да взема, изпратих мъжа си при вас. Д-р Даскалова беше предвидила, че вече съм в N-та степен на паника и беше открила, прочела и принтирала за мен над 40 страници медицински проучвания, свързани с тези изследвания.

  • Ако трябва да разкажете за нас на друг човек, с кои 10 думи ще го направите?

- Място, където ще влезеш пациент и ще си тръгнеш приятел.

  • Ние искаме да ставаме все по-добри, критикувайте ни смело.

- Ами д-р Даскалова да не секва д-р Даскалов, тъкмо когато тръгва да разказва някоя клюка или пикантерия. Не знам, не мога да измисля критика, дори някога да е имало нещо дребно, което ми се е искало да бъде другояче, то просто е избледняло на фона на всичко друго.

  • Пожелайте нещо на бъдещите ни пациенти.

- Пожелавам на бъдещите Ви пациенти сбъдване на мечтите им.

П*С* надявам се лятото да мога да изпратя и снимки. 

Благодарим от все сърце на всички Вас: д-р Мели, д-р Даскалов, Ина и Рени.

Теодора Гарджева-Пешева и Михаил Пешев