Най-пълноценната подкрепа по време на бременността с Прегнакеър МАКС

Бременността е едно от най-прекрасните и вълнуващи изживявания за всяка жена. Период на очакване, трепет и много промени в женския организъм.

Важно е спазването на пълноценен, разнообразен и балансиран хранителен режим, допълнен с витамини, минерали, микроелементи и др.

Витамините и микроелементите участват във всички важни процеси в човешкия организъм, а в хода на бременността нуждите от тях се повишават.

Данни от съвременни изследвания за хранителните препоръки към населението, показват, че приемът на фолиева киселина, йод, желязо и Омега-3 мастни киселини, е особено препоръчителен.

Преди, по време на бременността и в периода на кърменето, ролята на витамините е още по-съществена, защото подпомагат развитието на плода и запазват здравето и жизнените сили на майчиния организъм.

Минералите и микроелементите също са от съществено значение за нормалното протичане на метаболитните процеси. Те играят роля на кофактори в редица белтъчни структури и обезпечават жизненоважни функции, като синтеза на хормони, антиоксидантната защита, строежа на различни тъкани, предаването на нервни импулси и много други.

Транспортът и акумулирането на витамини, минерали и нутриенти в плода се осъществява през цялата бременност. Витамините от групата В и витамин С преминават чрез активен транспорт още от първия триместър на бременността. Мастноразтворимите витамини А, D, Е и  Омега-3 мастните киселини (DHA -докозохексаенова киселина и  EPA – ейкозапентаенова киселина) са особено необходими през втория и третия триместър. Трансплацентарният трансфер на витамин К е незначителен. Майчиният внос и серумни нива на витамин D и Омега 3МК са определящи за феталните кръвни концентрации.

Хранителните дефицити при майката и предтерминното раждане намаляват трансфера и нивата на витамини и нутриенти в плода.

Омега-3 мастни киселини  се натрупват в мозъка и ретината на плода с пик средата на бременността. Това са: DHA (докозахексаенова киселина), ЕРА (ейкозапентаенова) и ALA (α-линоленова киселина).

DHA е в най-голямо количество, до 90%, от всички Омега-3 мастни киселини в мозъка и в до 10-20% от липидите в човешкото тяло.

DHA е концентрирана и в сивото мозъчно вещество и стимулира неврологичното развитие и когнитивните функции през ранното детство.

DHA е есенциален модулатор на имунитета.

Проучване, публикувано през м. август 2018 г. сочи, че приемът на Омега-3 мастни киселини от бременни жени понижава риска от предтерминно раждане*.

Жените с ниски нива на DHA (докозахексаенова киселина) и ЕРА (ейкозапентаенова) имат 10 кратно по-висок риск от раждане преди 34 г.с. от тези с нормални нива.

След раждането Омега-3 МК се излъчват в кърмата и представлява около 1,4% от общите масти. Количеството излъчени Омега-3 МК се влияе от майчиното хранене и приема на мултивитаминни препарати.

Проблемът с усвояването на фолиевата киселина от организма на бременната не е само при жените с генетичен дефект. Дори и тези, които могат да разграждат фолиевата киселина до активната й съставка L-метилфолат, показват по време на изследвания, че това разграждане се случва в рамките на 50-80% в сравнение с моноглутамната форма на фолиевата киселина. Ползвайки таблетите на Прегнакеър МАКС се приема крайния активен продукт, който няма нужда от разграждане. По този начин той достига по-лесно до кръвта, защото L-метилфолат е основното съединение в нейната циркулация и само нейната форма минава успешно кръвно-мозъчната бариера.  Всичко това води и до много по-висока бионаличност на фолиева киселина в организма.

Прегнакеър МАКС предлага оптимална формула по време на бременността за всички бъдещи майки, които желаят да получат пълна подкрепа за своя организъм и този на своето бебе. Напредничавата формула подсигурява дневния прием на нужните по време на бременността витамини и минерали. Двойната опаковка доставя 400 микрограма фолиева киселина, под формата на нейната активна форма- L-метилфолат.

Фолиевата киселина започва да действа в организма едва след като се превърне в L-метилфолат. Недостигът на фолиева киселина може да доведе до появата на вредени дефекти в гръбначния стълб и мозъка на новороденото.  Различни проучвания показват, че между 13 и 15% от бременните жени не могат да преобразуват фолиевата киселина в L-метилфолат поради генетичен дефект. При тези жени съществува повишен риск от раждане на деца със спина бифида, независимо от факта, че са приемали фолиева киселина по време на бременността си.  Приемът на Прегнакеър МАКС елиминира подобен риск при тези жени.

Инозитолът е много важен за инсулиновите рецептори във всяка клетка на човешкото тяло. Те се намират върху клетъчната стена и работят като отключващ и заключващ механизъм.

Приемът на инозитол помага на рецепторите да работят по-ефективно, за да може да не се достига до такова нездравословно състояние и инсулинът в тялото да бъде в необходимите здравословни количества. Приемът на инозитол спомага и за преустановяване на инсулиновия ефект върху клетката. Обичайно инозитолът се приема орално за лечение на метаболитен синдром и състояния, свързани със Синдрома на поликистозните яйчници (ПКЯС).

Прегнакеър Макс съдържа:

  • препоръчваната доза Фолиева киселина - 400 mcg.
  • необходимото количество Витамин В12, без който Фолиевата киселина не се усвоява пълноценно от организма.
  • Цинк – спомагащ за фертилността и репродуктивната дейност и участващ в синтеза на ДНК.
  • Витамин D3 – в препоръчаните нива.
  • Витамин В6 и В12, които спомагат за образуването на червени кръвни телца и Витамин В2, който спомага за тяхното поддържане.
  • Бетакаротен – прекурсор на витамин А.
  • L-аргинин, който неутрализира свободните радикали и спомага за добро кръвообращение.

Ползите от продуктите на гамата PREGNACARE са доказани с клинични проучвания. Приемът на Pregnacare още от първия триместър значително подобрява състоянието на хранителния статус, количеството на желязо, фолат, витамин D, тиамин и др.

* Plasma Concentrations of Long Chain N-3 Fatty Acids in Early and Mid-Pregnancy and Risk of Early Preterm Birth, Olsen S.F., Halldorsson T.I., Thorne-Lyman A.L., Strøm M., Gørtz S., Granstrøm C., Nielsen P.H., Wohlfahrt J., Lykke J.A., Langhoff-Roos J., Cohen A.S., Furtado J.D., Giovannucci E.L., Zhou W., online August 3, 2018, EBioMedicine, doi: 10.1016/j.ebiom.2018.07.00